Gemeente Papendrecht

28 mei 2009

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften Donderdag 11 juni 2009 houdt de commissie van advies voor de bezwaarschriften een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De zitting begint om 19.30 uur.

Aan de orde is een bezwaarschrift tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot weigering van een voorrangsverklaring voor een woning, aan een bewoonster van de Staringlaan te Papendrecht.

Met vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie voor de bezwaarschriften, mevrouw mr J.J. van Opijnen, t. (06) 575 796 45 (vrijdag afwezig).

Afsluiting gedeelte Matenasche Scheidkade
Vrijdag 5 juni 2009 wordt het gedeelte van de Matenasche Scheidkade tussen de Tiendzone en A15 voor een periode van ongeveer twee jaar afgesloten. Vanwege de ontwikkeling van het gebied langs de Oostkil (het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum) moet grond worden afgevoerd naar het Land van Matena. De Matenasche Scheidkade moet hiervoor geschikt worden gemaakt.
De gemeente heeft gekozen voor de Matenasche Scheidkade omdat de route via Oostkil en Noordkil, gelet op de aanwezigheid van basisscholen en de verkeersveiligheid van onder meer de schoolkinderen, niet geschikt is.

(Brom-)fietsers worden omgeleid via de Tiendweg Oost, Oostkil, Noordkil en Oostpad. De route wordt met omleidingsborden in 2 richtingen aangegeven. Om de omleiding zo kort mogelijk te houden wordt ter hoogte van rotonde Noordkil-Oostkil een nieuw fietspad aangelegd van de Noordkil naar het Oostpad langs de A15. De percelen die aan de Matenasche Scheidkade liggen, blijven bereikbaar voor de eigenaren en gebruikers.

De afsluiting duurt ongeveer 2 jaar of in ieder geval totdat de Matenasche Scheidkade opnieuw is ingericht als een fiets- en voetpad.

't Kofschip wint Fair-Play prijs op landelijke finale van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6!
Op woensdag 27 mei 2009 werd in het Olympisch Stadion te Amsterdam de landelijke finale van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 gespeeld: het schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs.

Het jongensteam van basisschool 't Kofschip, locatie Zuidkil, speelde mee in deze landelijke finale van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6. De jongens hebben gestreden maar hebben geen finaleplaats kunnen behalen. Wel heeft het team de Fair-Play prijs gewonnen! Deze prijs wordt uitgereikt aan het team dat zich het sportiefst heeft gedragen tijdens het toernooi. Een goed resultaat! Een prijs waar de spelers, begeleiders, supporters en school trots op kunnen zijn. Goed gedaan jongens, proficiat!

Het Papendrechtse team bestaat uit: Thomas Bingley, Jim Ruiz, Brian Bakker, Jessy Verdooren, Dion de Heer, Nick Visser en Luuk Bouw. Het team had eerder het lokale toernooi te Papendrecht en de regiofinales op 15 april in Rotterdam gewonnen.

Kinderstraatspeeldag
Op woensdag 10 juni is er een mega kinderstraatspeeldag in de Breitnerstraat. Alle kinderen in en om de wijk zijn welkom. Er is iets te drinken en te snoepen, een springkussen, een zweefmolentje en je kunt meedoen met een skelterrace. En... alles in gratis! Dus kom na schooltijd lekker spelen in de Breitnerstraat en neem je vriendjes of vriendinnetjes gezellig mee!

Landelijke Buitenspeeldag
Deze mega kinderstraatspeeldag wordt georganiseerd in het kader van de Landelijke Buitenspeeldag: een initiatief om kinderen in Nederland te stimuleren om meer buiten te spelen en te sporten. Daarbij worden gemeenten, ouders, belangenorganisaties en het verenigingsleven gestimuleerd om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt. Veilig Verkeer Nederland versterkt het initiatief door op dezelfde dag de Nationale Straatspeeldag te organiseren waarbij straten en pleinen worden afgezet, zodat er veilig kan worden gespeeld.

De Landelijke Buitenspeeldag is een initiatief van tv-zender Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland.
Op woensdagmiddag 10 juni 2009, tijdens de Landelijke Buitenspeeldag, gaat Nickelodeon letterlijk `op zwart'. Zowel op tv als op de website is dan niets te zien.

Organisatie
De organisatie van de mega kinderstaatspeeldag in de Breitnerstraat is in handen van de straatspeeldagcommissie. Twee commissieleden, Chantal de Koning en Sjaak Troost, zijn al maanden bezig zijn om deze middag voor de kinderen tot een succes te maken. Zij hebben zelf gezocht naar sponsors. Dat is goed gelukt waardoor de kinderstraatspeeldag in de Breitnerstraat het karakter heeft van een minikermis.

Buurtsport
Buurtsport is een initiatief van de gemeente Papendrecht. De Sport- en Spelbus bezoekt ook in juni en juli 2009 weer diverse wijken. Kinderen van de basisscholen, kinderdagverblijven en natuurlijk uit de buurt kunnen gratis naar de aangegeven plek op de aangegeven datum komen om te sporten en te spelen. Er zijn (sport)begeleiders aanwezig. Bij onvoldoende begeleiding bij de activiteit of bij slecht weer gaat buurtsport niet door.

Bijlage PDF (4044 KB)

Zwemvereniging de Geul zoekt vrijwilligers
Zwemvereniging de Geul zoekt vrijwilligers om de lessen aangepast zwemmen in De Hooght te begeleiden. Het gaat om één-op-één begeleiding van kinderen op maandagmiddag van 16.00 tot 16.30 en op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur.

Burgemeester de Bruin draagt de lessen een warm hart toe: `Zonder vrijwilligers zou de samenleving er heel anders uitzien, er zou bijvoorbeeld geen aangepast zwemmen zijn. Gelukkig is dat juist dankzij vrijwilligers al veertig jaar mogelijk in Papendrecht.'

Vergoeding
Vrijwilligers ontvangen een vergoeding en kunnen (erkende) scholing - in het zwembad - volgen via Gehandicaptensport Nederland. Deze scholing wordt volledig vergoed.
Daarbij komen natuurlijk zaken die zich niet in materiële zin laten uitdrukken, zoals het enorme plezier, de dankbaarheid en het enthousiasme van de kinderen.

Aanmelden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sonja ten Brink, coördinator aangepast zwemmen de Geul op bovengenoemde zwemtijden in de Hooght, t. (078) 615 31 75 of e-mail: st.brink@vodafonevast.nl.

Volwassenen
Ook voor volwassenen met een handicap is er aangepast zwemmen. Op woensdagavond tussen 18.45 en 19.30 uur zijn zwemmers met een verstandelijke handicap aan de beurt. De laatste 15 minuten staan in het teken van oefeningen onder leiding van een fysiotherapeut. Zwemmers met een lichamelijk beperking starten om 19.30 uur met oefeningen onder leiding van de fysiotherapeut en kunnen vervolgens tot 20.15 uur vrij zwemmen.

Voor meer informatie over zwemvereniging de Geul, kunt u kijken op: www.zvdegeul.ontheweb.nl


____________