Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Vier sterren voor gastvrijheid (03-06-2009)

Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk heeft door âGastvrijheidszorg met sterrenâ het maximale aantal sterren toegewezen gekregen. Het ziekenhuis ziet het aantal hiermee stijgen van drie naar vier sterren. De best presterende zorginstellingen worden vermeld in de sterrengids Gastvrijheidszorg. Dit is een soort âMichelinâgids voor de zorg. Donderdag 28 mei is de nieuwe gids uitgereikt.

Het St jansdal behoorde tot de beste tien genomineerden en is op de vijfde plaats geëindigd. Het ziekenhuis is zeer tevreden met dit mooie resultaat. Het is een goede motivatie voor alle medewerkers van het ziekenhuis om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Het sterrensysteem is een waardering voor de kwaliteit van eten, drinken, ambiance, service en gastvrijheid in zorginstellingen. Het oordeel van cliënten zelf, vertegenwoordigd door de cliëntenraad, heeft in de beoordeling zwaar meegewogen.

In de gids wordt het St Jansdal genoemd als een ambitieus ziekenhuis met een sfeervolle inrichting. Medewerkers worden betrokken bij de ontwikkelingen en zijn zeer gemotiveerd. Op het gebied van Eten & Drinken wordt opgemerkt dat de kwaliteit goed is. De presentatie van de maaltijden heeft duidelijk aandacht. De enthousiaste, gemotiveerde medewerkers, de gratis sterrenmaaltijd van restaurant Basiliek na vier weken opname, de vernieuwde gastenkamers, de roomservice en de warme uitstraling worden in de gids opmerkelijk genoemd.

Op onze website staan alle prijzen en keurmerken die het St Jansdal mocht ontvangen.

Een trotse Peter Fidder (hoofd catering) en Marian de Koning-Ketting (lid van de patiëntenraad) na afloop van de uitreiking met de oorkonde.

---