Microsoft


DevDays 2009: ontwikkelinformatie over cloud computing

dinsdag 14 april 2009


Schiphol, 14 april 2009 - Op 28 en 29 mei aanstaande organiseert Microsoft voor de twaalfde keer de Microsoft DevDays. Dit jaar vindt dit evenement plaats in het World Forum in Den Haag. Het evenement is een belangrijke bron van kennis en inspiratie voor professionele softwareontwikkelaars en -architecten in Nederland. De keynote wordt verzorgd door David Chappell (http://www.davidchappell.com). Hij geeft zijn visie op cloud computing en gaat diep in op het Windows Azure-platform.

De DevDays bieden sessies over nieuwe Microsoft-producten en -technologieën, inspirerende showcases en achtergrondinformatie. Dit jaar zullen er ook sessies worden gegeven over Java- en PHP-development. Deze sessies gaan over de interoperabiliteit tussen Microsoft en niet-Microsoft-omgevingen en het gebruik van Microsoft-technologieën zoals Silverlight in heterogene omgevingen.

Er zijn meer dan 80 sessies over uiteenlopende onderwerpen. De sprekers behoren tot de wereldtop en zijn geselecteerd op hun kennis, didactische kwaliteiten en spreekervaring. Aangezien er sessies gelijktijdig plaatsvinden, neemt Microsoft alle sessies op video op. DevDays-bezoekers krijgen na afloop van het evenement exclusief toegang tot deze video's.

'Pre-conference' dag
Op woensdag 27 mei organiseert Microsoft ook een extra 'pre-conference' dag. Voor een aantal belangrijke onderwerpen (WCF, WF 4.0 de nieuwe applicatieserver "Dublin", Windows Azure en SQL Server Essentials) kunnen de deelnemers op deze dag trainingen volgen.

Geek Night
Net als vorig jaar is er tijdens DevDays 2009 op donderdagavond 28 mei ook een Geek Night, waarin het gaat om 'fun en software'. Speciaal voor computer- en developmententhousiastelingen zijn er sessies over Windows 7, computers en telescopen, het besturen van modeltreinen via internet, het programmeren van LEGO-robots en Microsofts open source project CodePlex.

Mix essentials
Voor webdesigners, interactieontwerpers en creative directors organiseert Microsoft op donderdag 28 en vrijdag 29 mei MIX essentials. Dit is een apart evenement over de laatste trends, ontwikkelingen en technologie op het gebied van webdesign, interaction design en webdevelopment. Op de eerste dag is er een speciale Business Track en op beide dagen zijn er technische sessies. MIX essentials is speciaal voor wie geïnteresseerd is in design, user experience en de toekomst van het web.

Het volledige programma van Microsoft DevDays is te vinden op www.devdays.nl.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.