Ingezonden persbericht


Mixed Emotions 'the best of two worlds'

Van 28 mei t/m. 24 juni draait de tweede editie van Mixed Emotions; een avond vol dans en muziek. Het Mixed-Emotions-project mixt het beste van twee werelden; muziek en dans. De ArtEZ dansacademie, Generale Oost en orkest de ereprijs slaan de handen en lijven opnieuw ineen om het succes van de pilotversie van vorig jaar te evenaren.

Mixed Emotions is een samenwerkingsproject waarin beginnende eigenzinnige choreografen met gloedjenieuw materiaal van hedendaagse componisten werken. Componist en choreograaf zijn in dit project zogezegd 'tot elkaar veroordeeld' en staan voor de uitdaging tot een interessant en dansbaar eindresultaat te komen. De drie korte dansvoorstellingen die hieruit voortkomen worden gedanst door welhaast de voltallige lichting van de ArtEZ Dansacademie.

In de pilotversie van vorig jaar gingen de choreografen nog met een bestaand stuk aan de slag. Dit jaar is het project echter tot volledige wasdom gekomen en liggen er drie gloednieuwe composities klaar. orkest de ereprijs uit Apeldoorn vroeg Pete Harden, Carlos Alberto Iturralde Álvarez en Paula Matthusen een stuk te componeren, Generale Oost benaderde een drietal aanstormende choreografen : (Sacha Steenks, Gabriella Maiorino en Roberto Zappallà) en matchte deze aan de componisten. Dit levert drie buitengewoon verrassende choreografieën op waarin uiteenlopende emoties als liefde, waanzin en wanhoop de revue passeren.

Het publiek staat een unieke spannende avond te wachten, waarin hen drie korte dansvoorstellingen wordt voorgeschoteld. Mixed Emotions is een van de weinige projecten waar het samensmelten van muziek en dans zo tastbaar ten tonele wordt gebracht. Want de Mixed Emotions-dansers worden 'live' begeleid door orkest de ereprijs. En hier geen orkest weggefrommeld in de orkestbak, maar live on stage, de wijze waarop nieuwe muziek het best tot zijn recht komt .

Houdt u van jonge makers? Houdt u van hedendaagse dans? Maakt u graag kennis met de spraakmakende choreografen en componisten van morgen? Laat uw emoties dan de vrije loop tijdens deze tweede editie van Mixed Emotions!

Dit jaar doet het project naast Arnhem ook Amsterdam aan.

Meer info: www.generaleoost.nl /www.ereprijs.nl 026-35 11 911

DATA TIJDSTIP LOCATIE RESERVEREN VIA
do. 28 & vr. 29 mei 20.00 u. ArtEZ-zaal 1, Onderlangs 9, Arnhem www.generaleoost.nl

vr. 12 juni 20.15 u. Schouwburg Arnhem, gr. zaal www.schouwburgarnhem.nl wo. 24 juni n.n.t.b. ITs Festival, Amsterdam www.itsfestival.nl

Compositie: Pete Harden, Carlos Alberto Iturralde Álvarez en Paula Matthusen Choreografie: Sacha Steenks, Gabriella Maiorino, Roberto Zappallà Kostuums: Femke Ratering Techniek: Hugo Hendrickx / / / / / /


Ingezonden persbericht