Technische Universiteit Delft


Rebuilding New Orleans: 28 mei exclusief gastcollege senator Louisiana aan TU Delft

door M&C

Na de orkaan Katrina en de zware overstromingen (september 2005) staat de stad New Orleans voor een opgave waar veel steden in deltagebieden mee worstelen: hoe kan de stad niet alleen veilig en droog gemaakt worden, maar ook een aantrekkelijk stedelijk milieu ontwikkelen?

28 mei 2009 | 16:30 uur - 17:45 uur
plaats: Aula TU Delft

New Orleans Nederlandse ingenieurs en ontwerpers reiken hierbij de helpende hand. De wederopbouw van een van de meest bruisende steden van Amerika combineren met toekomstbestendige technologische oplossingen, vraagt om een vlekkeloze samenwerking tussen bestuurders, beleidmakers, stedebouwkundigen en ingenieurs. Bij zo'n vraagstuk komen verschillende expertises van de TU Delft samen: stedenbouwkunde, waterbouwkunde en bestuurskunde. Disciplines die samen komen in het Delft Research Initiative Infrastructures & Mobility.

Het Delft Research Initiative Infrastructures & Mobility heeft de senator van Louisiana, Mary Landrieu, gevraagd om op 28 mei 2009 hierover van gedachten te wisselen met Delftse studenten, onderzoekers en publiek. Collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg zal dan ook het boek Dutch Dialogues aan haar overhandigen. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen Nederlandse (o.a. Delftse) en Amerikaanse ingenieurs en ontwerpers.

Het gastcollege van Mary Landrieu is openbaar en vrij toegankelijk.

Aula TU Delft
Collegezaal B
Mekelweg 5
Delft

Informatie voor de pers
U bent van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met Simone de Jong, s.m.dejong@tudelft.nl, wetenschapsvoorlichter TU Delft.