Gemeente Barendrecht

Wethouder Zuurbier opent speelplaats Cornelis de Mooystraat

BARENDRECHT (20 mei mei 2009) ­ Op donderdag 28 mei opent wethouder Simon Zuurbier officieel de speelplaats aan de Cornelis de Mooystraat. Deze speelplaats is een van de plekken die volgens het Kids Only ­concept zijn vormgegeven.
Op 25 september 2008 kregen de kinderen in de Cornelis de Mooystraat de uitnodiging om mee te denken over de speelplaats. Daarmee waren ze één van de eerste kinderen die zelf hielpen met het ontwerpen van hun eigen speelplaats. Wethouder Zuurbier opent daarom juist deze speelplek op leuke wijze. Vervolgens plant wethouder Zuurbier donderdag 28 mei in de eerste instantie zomerbloeiers om de speelplaats op te fleuren. Later dit jaar worden de zomerbloeiers vervangen door vaste planten.

Kids Only -concept
Met de Kids Only aanpak hebben kinderen het voor het zeggen. Zij mogen dan aangeven welke speeltoestellen hun voorkeur hebben. Hierdoor laat de gemeente in plaats van de mening van de ouders, de mening van de kinderen meetellen. De speelplaats aan de Cornelis de Mooystraat is de eerste speelplek die naar aanleiding van de Kids Only ­ middag is ingericht. De middagen worden in samenwerking georganiseerd door de medewerkers van Servicebureau Humanitas Inclusief.


Noot voor redacties