Nederlands fotomuseum


Symposium Brazil Contemporary

De kracht van de Braziliaanse cultuur

28-05-2009
14:00 tot 17:30 uur
Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en het Nederlands Fotomuseum nodigen u uit voor het symposium dat voorafgaat aan de tentoonstelling Brazil Contemporary. Het thema van het symposium is het Braziliaanse vermogen om het goede van andere culturen te combineren en te mixen met de eigen cultuur.

Centrale vraag is wat Nederland daarvan kan opsteken. De curatoren, een architect, een antropoloog, een vormgever en andere deskundigen werpen hun licht op deze zaak. Het Nederlands Architectuurinstituut is gastheer van dit symposium. De toegang is gratis, de voertaal Engels.

sprekers
Margriet Leemhuis, ambassadeur voor Internationale Culturele Samenwerking zal het symposium openen. Paula Perissinotto van FILE, Braziliaans festival voor elektronische kunst, gaat in op de beeldcultuur van Brazilië. Milton Guran, docent, fotograaf én directeur van fotofestival Foto Rio gaat in op de ontwikkelingen in de fotografie. Felipe Taborda, grafisch ontwerper en auteur van een studie over grafisch ontwerpen in Latijns Amerika, gaat in op hedendaags grafisch ontwerp in Brazilië. Luciano Figueiredo, directeur van het Centro de Arte Hélio Oiticica in Rio de Janeiro, geldt als één van de grote kenners van het werk van Hélio Oiticica. Heitor Frugoli, antropoloog verbonden aan de Universiteit van São Paulo, vertelt over zijn stad die vele steden in zich heeft en verschillende realiteiten en langs elkaar heen levende groepen herbergt. Milton Braga, architect bij MMBB architects, deelt zijn visie op de rol van stedenbouw in miljoenensteden als São Paulo.

Het symposium sluit af met een discussie met alle sprekers en de curatoren Paul Meurs (NAi), Frits Gierstberg (Nederlands Fotomuseum), Jaap Guldemond en Bregje van Woensel (Museum Boijmans Van Beuningen) onder leiding van Ole Bouman (directeur NAi). De bezoekers krijgen na afloop van het symposium de gelegenheid alvast de tentoonstelling in het NAi te bekijken.

programma
Locatie: Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark 25, Rotterdam Voertaal: Engels
Extra: Aansluitend gelegenheid de tentoonstelling in het NAi te bekijken Toegang: Gratis
Aanmelden: www.nai.nl/inschrijven
Voor meer informatie over het symposium: press@nai.nl

Nederlands Fotomuseum
in Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam

tel. +31 (0)10-2030405
fax. +31 (0)10-2030406
info@nederlandsfotomuseum.nl