Buitengevelisolatie-systeem van Maxit Nederland BV valt in de prijzen


Duurzaamheidprijs 2009 voor project Prinses Beatrixlaan te Voorburg

EINDHOVEN, 20090528 -- Om het belang van renovatie te onderstrepen wordt eens in de twee jaar de `Nationale Renovatie Prijs' uitgereikt aan de meest succesvolle en spraakmakende renovatieprojecten van de afgelopen twee jaar. Op 14 mei 2009 is deze prijs toegekend aan een project aan de Prinses Beatrixlaan te Voorburg. Hier zijn de gevels van 119 woningen (galerij en enkele eengezinswoningen) voorzien van het Maxit Extreme Therm buitengevelsisolatie-systeem.

De Nationale Renovatie Prijs, waar de Duurzaamheidprijs een onderdeel van is, wordt elke twee jaar uitgereikt door de gelijknamige stichting. Het doel van de Nationale Renovatie Prijs is om de renovatiesector breed te stimuleren om de kwaliteit van renovatieprojecten op een (nog) hoger peil te brengen. In het complex aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg zijn dusdanige ingrepen gedaan, dat mede door het Maxit Extreme Therm systeem het energielabel van F naar A of B is gegaan.

Extreme Therm
Het Extreme Therm systeem is een uniek systeem voor het renoveren en isoleren van buitengevels. Het systeem, speciaal ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met DOW Chemicals, is gebaseerd op Wallmate XPS platen. Het Extreme Therm systeem kenmerkt zich door de extreme vrijheid in afwerking met harde materialen zoals tegels, steenstrips of natuursteen. Het buitengevelisolatie programma is uiteraard leverbaar met een verzekerde garantie.


Strong Therm en Super Therm
Binnen het buitengevelisolatie programma van Maxit zijn ook nog twee andere systemen leverbaar: Strong Therm en Super Therm. Het Strong Therm systeem is eveneens gebaseerd op XPS platen en wordt afgewerkt met stuc. Het systeem kenmerkt zich door de hoge isolatiewaarde, vormvastheid en waterbestendigheid. Het Super Therm systeem is het standaard en tevens meest toegepaste systeem voor buitengevelisolatie. Super Therm bestaat uit EPS platen en wordt afgewerkt met alle gangbare soorten sierpleister in vele verschillende kleuren (eveneens in het leveringsprogramma van Maxit). Het systeem is gemakkelijk te verwerken, licht en geschikt voor alle ondergronden.