Dolmar-carver Sander Boom eerste bij wedstrijd in Borger-Gieten


BORGER-GIETEN, 20090528 -- Op 24 mei 2009 heeft Sander Boom de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de tweedaagse Boomkroonpad carvingcup in Borger-Gieten. Het wilde zwijn met jongen van Sander Boom is zowel door de vakjury als de publieksjury bekroond met de eerste prijs. Boom wordt gesponsord door Dolmar.

Het werkstuk van Boom is gemaakt van een stuk populierenhout van circa 2,5 meter lang en 1 meter dik. Bij het houtcarven maakt Boom gebruik van 8 verschillende Dolmar-zagen, variërend van zeer groot tot heel erg klein. Daarnaast is een Makita slijptol met schuurbladen gebruikt voor de afwerking. Boom heeft het indrukwekkende houten kunstwerk binnen 13 uur vervaardigd. In totaal hebben 16 carvers aan de wedstrijd in Borger-Gieten meegedaan.

Stembiljetten
Alle werkstukken zijn beoordeeld door een vakjury en de publieksjury. Alle bezoekers konden via stembiljetten het winnende werkstuk bepalen. Naast de reguliere wedstrijd zijn tijdens het tweedaagse evenement ook speedcarvingsrondes georganiseerd. De carvers krijgen slechts een half uur de tijd om uit een stuk hout een beeld te zagen. Het publiek bepaalt tijdens het speedcarven welke deelnemers doorgaan naar een volgende ronde.

Meerdere wedstrijden
Het komende jaar vertegenwoordigt Boom Dolmar nog tijdens verschillende demonstraties en wedstrijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap op 15 augustus in Lage Vuursche. Het NK Speedcarving vindt op 26 september plaats in Houtigehaage en het NK Icecarving wordt op 14 december georganiseerd in Arnhem.

Sander Boom
Sander Boom (30) uit Vaassen is sinds 2007 actief in het carven van zowel ijs als hout. In 2008 werd hij derde bij de Nederlandse kampioenschappen woodcarven. Vanaf dat moment wordt Boom al gesponsord door Dolmar. Boom heeft in Wenum Wiesel een eigen bouwbedrijf, Boom Timmerwerken. Meer informatie over Sander Boom staat op www.boomwoodcarving.nl.

Over Makita en Dolmar
Een aantal jaren geleden nam Makita Corporation uit Japan, wereldleider in professioneel handgereedschap, de Duitse fabriek Dolmar over. Begin 2007 heeft Makita Corporation ook de tuindivisie van Fuji Robin overgenomen. Hiermee biedt Makita een compleet assortiment professionele tuinmachines voor diverse toepassingen en versterkt zij haar positie in de markt van benzine- en elektrische tuinmachines.
Makita Benelux

Fotobijschrift:
Het winnende werkstuk: een wildzwijn met haar jongen





ingezonden persbericht