Donderdag 28 mei 2009

Deze week in FEM (week 22, vanaf vrijdag 29 mei in de kiosk)

Het gelijk van Bert Heemskerk
De baas van de Rabobank was iedereen te slim af
Nederland verliest een fenomeen. Rabobaas Bert Heemskerk gaat met pensioen. Zijn bank bank liep door de kredietcrisis nauwelijks schade op, de concurrentie ligt in de kreukels. 'Als je nu in Venetië komt, staat er een RBS-kantoor. Geen ABN Amro. Het is allemaal weg, allemaal weg!'

Britse kater voor Heineken
Een zwaar bevochten zege was de overname van de Britse activiteiten van Scottish & Newcastle door Heineken. Maar was dat wel zo'n verstandig idee? De Nederlandse brouwer krijgt stevige klappen op de Britse biermarkt.

Airlines lonken naar nieuwe partners
De vooruitzichten voor de luchtvaartmaatschappijen zijn inktzwart. Juist daarom gaat het consolidatieproces door. De maatschappijen met de grootste overlevingskansen proberen hun slag te slaan. Allianties, fusies en overnames domineren de agenda's.

Het drama Budelpack
Ruim een jaar gelden was Budelpack nog een ambitieus verpakkingsbedrijf met meer dan 2.000 werknemers. Nu probeert de curator uit een failliete boedel te redden wat er te redden valt. Wat ging er mis bij het bedrijf dat in 2001 nog meer dan een miljard euro's verpakte?

Verder in dit nummer:

â- Nieuws | Autobedrijf Pon Holdings lijkt recessieproof
â- Profiel | Peter Job buigt niet voor de aandeelhouders van Shell
â- Interview | De groene ambities van Philips junior staan in de ijskast
â- Analyse | De balans van ABN Amro balanceert op het randje
â- Executive Life | Porsche komt eindelijk met de diesel-Cayenne