Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Meer woningen in Hallengebied

Deelraad stemt in met voorstel DB

28 mei 2009
Er komen circa 75 extra woningen in plaats van het oorspronkelijk geplande stadsdeelkantoor. Dit heeft de deelraad van Oud-West op 26 mei besloten. Ook is besloten om in plaats van een ondergrondse werf een parkeergarage te bouwen. De plannen worden nu verder uitgewerkt. Met de extra woningen komt het totaal aantal nieuwe woningen in het Hallengebied op 390.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "Er is nog steeds een grote behoefte aan woningen in Oud-West. Daarom ben ik blij met dit besluit. We gaan deze maand nog aan de slag met de verdere uitwerking van de plannen, want we willen zo snel mogelijk beginnen met de bouw."

Naast de circa 75 extra woningen komen er op de begane grond bedrijfsruimten. In de parkeergarage is ruimte voor circa 290 parkeerplaatsen. Om de woningbouw en de ondergrondse parkeergarage mogelijk te maken, zal het bestemmingsplan voor het gebied aangepast moeten worden. Daarom zal er een bestemmingsplan voor een beperkt gebied gemaakt worden, een zgn. postzegelbestemmingsplan. Deze procedure start nog deze zomer.

Op 11 november vorig jaar besloot de deelraad van Oud-West om samen met de centrale stad alternatieven te zoeken voor het geplande stadsdeelkantoor en de ondergrondse werf. Onderzocht werd welke mogelijkheden er waren voor verhuur of verkoop van het kantoor. Op verzoek van de deelraad werd ook woningbouw als mogelijk alternatief onderzocht. Dit bleek de meest aantrekkelijke optie.
---