C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T
's-Hertogenbosch, 28 mei 2009

Ctac Powerhouse wint ICT~Office Innovatie Award 2009

Nationale ICT Award toegekend voor ontwikkeling innovatieve applicatie

Ctac heeft de ICT~Office Innovatie Award 2009 gewonnen. Deze prijs voor innovatieve applicaties werd op 27 mei 2009 uitgereikt tijdens het Nationale ICT Award-gala in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De Nationale ICT Awards zijn een initiatief van de brancheorganisatie voor Nederlandse bedrijven in de IT-, telecom-, internet- en officesector ICT~Office, het nationaal regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie ICTRegie, en het ministerie van Economische Zaken.

Ctac kreeg de prijs voor zijn softwareoplossing voor Binnenstadservice. Deze maatschappelijke onderneming zet zich in voor een schonere lucht en een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de binnensteden in Nederland. Binnenstadservice doet dit door goederen naar de binnenstad te vervoeren vanuit één centraal punt buiten de stad. Deze locatie fungeert als gezamenlijk afleveradres voor de deelnemende winkeliers. Het vervoer gaat vervolgens met `schone' vrachtwagens, elektrisch of op gas, of per speciale transportfiets. De applicatie van Ctac ondersteunt de logistiek van Binnenstadservice en maakt integraal onderdeel uit van het businessmodel. De belangstelling voor deze maatschappelijk verantwoorde oplossing is groot. Nijmegen telt binnenkort honderd aangesloten winkeliers en Den Bosch ging in januari 2009 van start. Daarnaast zijn er vergevorderde gesprekken met negentien andere grote gemeenten. De Nationale ICT Awards gaan naar personen, organisaties of initiatieven die een strategisch-leidende rol hebben gespeeld in een innovatief ICT-project in het bedrijfsleven, non-profitsector of overheid. Ook organisaties die in Nederland ontwikkelde ICT-kennis omzetten in maatschappelijke of economisch-profijtelijke toepassingen, kunnen een Nationale ICT Award winnen.

"Wij zijn heel erg trots op deze prijs. De Nationale ICT Award 2009 is een erkenning van de innovatieve kracht van Ctac", zegt Donald Houben, Director Business Services bij Ctac. "Wij zien onze oplossing voor Binnenstadservice als een logische volgende stap in onze ontwikkeling als softwarehuis met de grootste expertise op het gebied van logistiek en retail. Onze oplossingen ondersteunen alle taken waar winkeliers mee te maken




hebben: van inkoop, personeelsinzet en voorraadbeheer tot en met logistiek. Naast winkeliers profiteren ook de overheid, logistiek dienstverleners en producenten van deze oplossing. In de toekomst zullen we de componenten milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds vaker bij onze oplossingen betrekken."

Fotobijschrift: Henk Broeders (voorzitter ICT~Office, links) reikt de ICT~Office Innovatie Award 2009 uit aan Donald Houben (Director Business Services bij Ctac) en Birgit Hendriks (Binnenstadservice.nl)

/ / / / / / / / / /

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland, België en Duitsland. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo december 2008 had Ctac 496 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland en België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).




Voor meer informatie: www.ctac.nl.


Noot voor de redactie,