Gemeente Best

Zorgen & Dromen

Bijeenkomsten
Op donderdag 29 mei 2008 is een grote groep bewoners uit de wijk Batadorp bij elkaar gekomen om een inventarisatie te maken van hun zorgen en dromen in de wijk. Er was een zeer grote opkomst. Ook waren er professionals aanwezig, die bij de wijk betrokken zijn. De groep bestond uit zowel oudere bewoners als ouders van schoolgaande kinderen. Deze bijeenkomst gaf een aardig beeld van wat bewoners in zijn algemeenheid graag zouden willen in de wijk en wat ze missen. Dit is omschreven in hun zorgen en dromen. Meer specifiek spraken zij zich ook uit over Batalaan 12.

De zorgen van de bewoners
Wij hebben de bewoners gevraagd waarover zij zich zorgen over maken als ze denken aan hun wijk. Deze zorgen zijn samengevat in een top 3:
1. er is veel geluidsoverlast

2. de groenvoorziening en het onderhoud komt tekort
3. er zijn verkeersproblemen

De dromen van de bewoners
Als tegenhanger van de zorgen is aan de bewoners gevraagd wat hun dromen zijn voor de wijk. Dit is gebeurd aan de hand van de stelling: "U wordt morgen wakker in uw wijk en u bent een stuk gelukkiger, wat is er vannacht gebeurd?" Op een democratische manier is er een selectie gemaakt van de 3 belangrijkste dromen:
1. een verkeersveilige wijk

2. een (goed onderhouden) groene wijk

3. een rustige wijk