Gemeente Enschede

Kom ook naar het Balenfestival in Roombeek!

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei 2009 vindt alweer de 4e editie van het Balenfestival plaats. De culturele wijk Roombeek wordt omgetoverd tot een kunst- en cultuurpodium met een gevarieerd programma van exposities, performances, theater, muziek, workshops, de beroemde Kotjes & Krotjes, opening van de Stroinksbleek en de Museumnacht. Op iedere straathoek is iets creatiefs te beleven. Het thema van dit jaar is `Kracht'. De festivalbutton is vanaf nu te koop bij VVV Enschede. Het hele programma vindt u op www.balenfestival.nl.

Tijdens het Balenfestival worden verschillende creatieve uitingen van `kracht' getoond: van de kracht van één mens, de kracht van de omgeving tot de allesomvattende kracht van de planeet waarop we leven. Actuele vraagstukken als individualisering, netwerkculturen, samenwerking en duurzaamheid worden op een inspirerende manier verbeeld door een grote groep kunstenaars, performers en muzikanten uit binnen- en buitenland.


090519balen_1.jpg

Wat kunt u beleven?
De basis van het festival zijn musea en kunstinstellingen in Roombeek: Rijksmuseum Twenthe, TwentseWelle, 21rozendaal, Medialab Enschede, Vrije Ruimten en Dynamo Expo. Bijzonder is de drie dagen durende buitenexpositie van `an Globule Ubiquity' van Bruno Peinado. Deze grote opblaasbare en lichtgevende maan schijnt tijdens het Balenfestival over de Stroinksbleek. Ook dit jaar kunt u weer creatief eten; kunstenaars verkopen hun vegetarische eetkunstwerken in de zelf ontworpen Kotjes & Krotjes langs de architectonische Museumlaan. Kijk voor het uitgebreide festivalprogramma op www.balenfestival.nl.


090519_balen2.jpg

Opening Stroinksbleek
Nieuw dit jaar is locatie de Stroinksbleek, een nieuw park in Roombeek dat ook de functie van buitenpodium en expositieruimte heeft. Zaterdag
30 mei is de officiële opening met een gevarieerd programma met een modeshow, dans- en muziekvoorstellingen.

Museumnacht
Op zaterdag 30 mei vindt de Museumnacht plaats, waarbij de musea en de meeste expositielocaties tot twaalf uur geopend zijn voor bezoekers. Bands, ensembles, solisten, dichters, theatergroepen en performers geven tijdens de Museumnacht optredens. Het programma gaat na middernacht verder met Balenfest Burlesque in de Grote Kerk in het centrum van Enschede.


090519_balen_3.jpg

Festivalbutton
Een festivalbutton koopt u voor slechts EUR 5,-. Hiermee heeft u toegang tot alle onderdelen die in het programmaboekje vermeld staan. Voor het Balenfest Burlesque in de Grote Kerk op zaterdag 30 mei is wel een extra toegangsbewijs nodig.

Festivalbutton EUR 5, verkrijgbaar bij VVV Enschede aan het Stationsplein.
Balenfest Burlesque EUR 7,50 verkrijgbaar bij de kassa van Podium Twente.

Meer informatie
www.balenfestival.nl

Geplaatst: 19 mei 2009.


19 mei 2009