Gemeente 's-Hertogenbosch

20-05-2009
Levendige debatavond met kandidaten Europees Parlement

Op vrijdag 29 mei organiseert de gemeente in samenwerking met het stedelijk netwerk BrabantStad, de Provincie Noord-Brabant en de Europese Commissie een debatavond in het kader van de Europese Verkiezingen op 4 juni a.s. In zes korte debatrondes worden steeds twee kandidaten voor het Europees parlement aan de tand gevoeld over actuele onderwerpen als de kredietcrisis, het landbouwbeleid, de uitbreiding van de Europese Unie en de verkoop van Essent.

Stemgedrag peilen
In drie publieksrondes, ingeleid met gefilmde straatinterviews, wordt ruimte geboden aan het publiek om met de kandidaten in gesprek te gaan. Stemkastjes worden ingezet om ter plaatse de mening van de zaal en uiteindelijk het voorgenomen stemgedrag te peilen.

Burgemeester Rombouts sluit de avond af met een column waarin hij terugblikt op de gevoerde debatten. Medewerking is toegezegd door: Toine Manders (nr. 3 VVD), Lambert van Nistelrooij (nr. 5 CDA), Marietje Schaake (nr. 3 D66), Judith Merkies (nr. 4 PvdA) en Marije Cornelissen (nr. 3 Groen Links).

Iedereen kan meedoen
Het debat vindt plaats in de hal van het Bestuurscentrum van de gemeente, Achter het Stadhuis.

- Zaal open: 19.00 uur

- Start programma: 19.30 uur.
Het programma eindigt met een door de Europese Commissie aangeboden consumptie om 21.45 uur. De debatleiding is in handen van Jolanda Santbergen en Joska Zinkweg van bureau Zand en Zink.

GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom!