Bolkestein en Marijnissen in debat tijdens I Vote Europe in de Melkweg

20/05/2009 15:45

Booij, Klusman en Van Bruggen

Persbericht

Amsterdam, 20 mei 2009

I Vote Europe, 29 mei in de Melkweg in Amsterdam

Neelie Kroes, Frans Timmermans, Jan Marijnissen, Frits Bolkestein e.v.a. blikken vooruit op de Europese Verkiezingen. Muziek van Voicst en Zuco 103.

460 miljoen Europeanen kiezen tussen 4 en 7 juni een nieuw Europees Parlement. Wat valt er eigenlijk te kiezen? Op 29 mei komen (oud-)politici, lijsttrekkers, musici, schrijvers, filmmakers, ondernemers en sporters bij elkaar om antwoorden te zoeken en vooruit te blikken. NOVA Politiek zendt onder leiding van Twan Huys live uit vanuit de grote zaal van de Melkweg.

Gevarieerd programma

De lijsttrekkers van de grote partijen kruisen de degens met elkaar in debat-battles. Het publiek is scheidsrechter. De finale vindt live in NOVA plaats. De nieuwe partijen ontmoeten elkaar in het Grote-Kleine-Partijen-Debat.

Ook zijn er gesprekken:


- staatssecretaris Frans Timmermans (Europese zaken) en schrijver Frank Westerman praten over Europese dromen en weerbarstige werkelijkheden.


- Neelie Kroes en Felix Rottenberg spreken over de toekomst van Europa.


- Frits Bolkestein en Jan Marijnissen gaan in gesprek over de rol van de EU op het gebied van handel, economie en bestuur.

Er is muziek van Voicst, Zuco 103 Soundsystem en de dj's van Superstijl.

En er zijn colleges:


- Maarten van Rossem - Europa voor Dummies


- Andre Krouwel (Kieskompas) - Kiezen in Europa


- Kay van de Linde - Europese campagnespots.

En dan interviewen Bas Heijne (Zomergasten 2008) en Margriet van der Linden (Zomergasten 2009) ook nog Eric van Eerdenburg (Lowlands), Martin Koolhoven (Oorlogswinter), Johan Simons (NT Gent) en Kader Abdolah over Europese muziek, film, kunst en literatuur.

II

Praktische informatie

I Vote Europe vindt plaats in de Melkweg in Amsterdam op vrijdag 29 mei van 18.00 tot 03.00 uur. Tickets zijn te koop via Ticketservice en op de bekende voorverkoopadressen.

I Vote Europe is een initiatief van de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De praktische organisatie is in handen van campagnebureau BKB.





http://www.ivoteeurope.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor redacties