Politie Limburg-Noord

Politie Roerdalen organiseert verkeersquiz


Datum: 26-05-2009
Tijd bericht: 12:19
Plaats: Roerdalen
Op vrijdag 29 mei organiseert de politie van Roerdalen de verkeersquiz voor leerlingen van groep 7 van de basisschool. In totaal 250 leerlingen van zes basisscholen gaan met elkaar de strijd aan om de titel: verkeerskenner 2009.

De leerlingen van groep zeven hebben het afgelopen schooljaar verkeerslessen gevolgd. Deze lessen zijn afgesloten met een theorie-examen en door een aantal scholen ook met een praktijkexamen. De politie vindt het een goede zaak dat ook op scholen aandacht is voor het verkeer. De verkeersquiz is voor de politie dé gelegenheid om actief met de jeugd aan de slag te gaan met de verkeersregels.

In een aantal quizrondes krijgen de leerlingen vragen over het verkeer. Aan de hand van praktijksituaties wordt de kennis en het inzicht getest. Ook de leerkrachten kunnen punten verdienen voor hun school. Burgemeester Hanselaar en wethouder Reijnders zullen aan het einde van de ochtend de prijzen uitreiken aan de winnende scholen.


********

Geïnteresseerde media zijn van harte welkom om bij de quiz aanwezig te zijn. De quiz wordt gehouden in de sporthal in Vlodrop. Op vrijdag 29 mei om 9.00 is de aftrap en na de prijsuitreiking, die om 11.15 gepland is wordt de bijeenkomst rond 12.00 uur afgesloten. Voor meer informatie kunt u bellen met bureau mediavoorlichting van de politie Limburg-Noord, 077-3271111.