Gemeente Alkmaar


Persuitnodiging: AZ-vrouwen kampioen? Huldiging op vrijdag 29 mei Stadhuis Alkmaar

Alkmaar, 28 mei 2009

---

De AZ-vrouwen kunnen op donderdag 28 mei voor de tweede keer op rij kampioen van de Eredivisie Vrouwen worden. Het landskampioenschap wordt beslist in Tilburg waar de Willem II vrouwen de tegenstanders zijn. AZ heeft aan een gelijkspel in Tilburg genoeg voor de prolongatie van de titel. Het doelsaldo van de AZ-vrouwen is namelijk beter dan dat van Willem II. Als de AZ-vrouwen vanavond het landskampioenschap behalen volgt er morgen - vrijdag 29 mei - een huldiging in de binnenstad van Alkmaar. Burgemeester Piet Bruinooge ontvangt dan de AZ-vrouwen op het bordes van het historische Stadhuis in de Langestraat van Alkmaar waar zij omstreeks 17.00 uur worden gehuldigd. Voorafgaand aan de huldiging maken de vrouwen een rondrit door de stad in een cabriobus.

Op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur gaat het feest voor het Stadhuis van start. Bart Lieferink (stadionspeaker AZ), de locale Bertje Doperwtje en volkszanger Ramon Beense, zetten de boel in de binnenstad op z'n kop. Ramon Beense, de broer van Peter Beense, zingt o.a. de zomerhit van 2009 `Ik dans de salsa in Rio'. De AZ-vrouwen worden omstreeks kwart voor vijf verwacht. Om 17.30 uur is het feest afgelopen.

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Wereldwijd voetballen er 45 miljoen vrouwen/meisjes. Twee jaar geleden werd Eredivisie Vrouwen opgericht, waar AZ historie schreef door als eerste club landskampioen te worden. En de eerste kampioen in het DSB stadion. De kracht komt voort uit feit dat het team is opgebouwd uit ervaren krachten en het grootste gedeelte van de staf en de selectie nu twee jaar bij elkaar is en zich als team kan blijven ontwikkelen.

U bent van harte uitgenodigd bij de huldiging aanwezig te zijn.

Het programma:

16.00 uur Rondrit in cabriobus door de stad

Route: start Wilhelminalaan, Kennemerstraatweg; Kennemersingel, Bergerhoutrotonde,Zevenhuizen, De Heul, De Laat, Bierkade, Kanaalkade, Geestersingel, Bergerhoutrotonde, Zevenhuizen, Langestraat

16.00 uur Start feest Langestraat voor het Stadhuis

16.45 uur Aankomst cabriobus Stadhuis

17.00 uur Huldiging door burgemeester Bruinooge op het bordes Stadhuis

17.30 uur Einde feest Langestraat

28 mei 2009