Gemeente Alkmaar


Bijzondere kaaskeuring op Graskaasdag

Alkmaar, 28 mei 2009

---

Op vrijdag 29 mei om 10.00 uur openen de heer Sluis, voorzitter van de Raad van Bestuur van CONO Kaasmakers de heer Ruiter, lid van het bestuur en Raad van Commissarissen van FrieslandCampina de kaasmarkt. Beide heren zijn uitgenodigd om op deze `graskaasdag' de kaas te komen keuren.

Vrijdag is het graskaasdag. Op deze dag wordt voor het eerst in het seizoen kaas aangevoerd die is gemaakt uit melk van koeien, die na de stalperiode in de wei weer vers gras hebben gegraasd.

Kaaskeuring
Op deze dag organiseren de keurmeesters van de kaasproducenten FrieslandCampina en Cono Kaasmakers een speciale keuring voor personen of organisaties die op enigerlei wijze zijn betrokken bij de Alkmaarse kaasmarkt

Kaasstad
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.
28 mei 2009