Politie Hollands Midden

Datum: 29 mei 2009

Leiden Schennispleger aangehouden De politie heeft donderdagavond 28 mei een 32 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van schennis op de Van Riebeeckhof. Volgens een getuige was de man onder invloed van alcohol en had zijn geslachtsdeel in de hand. De politie heeft de man ter plaatse aangehouden.

Nieuwkoop Vrouw ten val met snorfiets Een 31 jarige snorfietsster uit Ter Aar is donderdag 28 mei rond 15.50 uur door nog onbekende oorzaak met haar rijwiel gevallen. Een arts verleende eerste hulp in afwachting van de ambulance. Ook een traumaheli werd ingezet. De vrouw was aanspreekbaar maar had veel pijn. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leimuiden Aanhouding voor rijgedrag Op vrijdag 29 mei omstreeks 00.05 uur is een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden vanwege zijn rijgedrag. Hij reed circa 170 km per uur op de Provincialeweg N207 waar een snelheid van 80 km per uur is toegestaan. Daarnaast reed hij over een doorgetrokken streep bij het inhalen van een auto en een andere auto haalde hij via de busbaan in. Een agent zag de Alphenaar de overtredingen begaan en hield hem aan toen hij voor rood licht stond. De man zijn rijbewijs is ingenomen en hij zal worden aangemeld voor de Educatieve Maatregel Gedrag.

Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) Per 1 oktober 2008 is de Educatie Maatregel Gedrag (EMG) van kracht. Wanneer de politie constateert dat een bestuurder van een motorvoertuig gedurende één rit de verkeersregels ernstig overtreedt of zich schuldig maakt aan risicovol gedrag, kan een bericht naar het CBR worden gestuurd. Deze bepaalt dan of de EMG moet worden gevolgd. De maatregel bestaat uit een gesprek van drie cursusdagen die door de cursist zelf betaald moet worden; de kosten hiervan bedragen E 750, 00. Als een overtreder niet opdaagt, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Ouderkerk aan den Ijssel Inbraak in supermarkt Vrijdag 29 mei is ingebroken in een supermarkt aan de Wetering. Tussen 00.45 en 01.00 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. De eigenaar zag dat er een ruit van de toegangsdeur was ingegooid. Er werd onder meer rookwaren en alcohol gestolen. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---



Politie Hollands Midden