Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Handboek Melkveehouderij vernieuwd: editie 2009 Agenda
29 mei 2009

Onderdeel: Animal Sciences Group

Het Handboek Melkveehouderij is geactualiseerd met de laatste ontwikkelingen in de moderne melkveehouderij. Ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld bemesting, teelt en gebruik van grasland, veevoeding, fokkerij, melkwinning en bouwwerken. Zo is nu de voeropname gebaseerd op het CVB Voeropnamemodel melkvee 2007 en de eiwitwaardering van voedermiddelen op het DVE/OEB systeem 2007 van het CVB.

Het Handboek Melkveehouderij (www.handboekmelkveehouderij.nl) is een digitaal handboek dat voor iedereen toegankelijk is. De kennis die is opgedaan via het onderzoek van de Animal Sciences Group van Wageningen UR, vormt de basis van dit boek. De inspanningen die moesten worden verricht om deze kennis te ontsluiten en te updaten, is mogelijk gemaakt door financiering van het project âHandboek Melkveehouderij on-line en up-to-dateâ door het Productschap Zuivel.

Veelvuldige verwijzing via internet
In het digitale Handboek Melkveehouderij editie 2009 is belangrijke basisinformatie bij elkaar geschreven en voor achtergrondinformatie en de meest actuele gegevens zijn verwijzingen naar internet opgenomen. Ook zijn nieuwe adviesprogrammaâs opgenomen met verwijzing naar publicaties en tools op internet.
Het Handboek Melkveehouderij is hét naslagwerk voor melkveehouder, agrarisch adviseur, docent en student. De opgenomen informatie is bruikbaar voor de ondersteuning van het dagelijkse management én voor het management op de lange termijn.

Gratis downloaden
Het digitale Handboek Melkveehouderij editie 2009 is hier (www.handboekmelkveehouderij.nl) gratis te downloaden.

Bestellen gedrukte 2009-editie
Uit de praktijk blijkt dat juist in dit digitale tijdperk ook de behoefte blijft bestaan aan een handzaam naslagwerk. Daarom is de 2009-editie van het Handboek Melkveehouderij ook in âkiloverpakkingâ beschikbaar. Deze gedrukte 2009-editie is ontwikkeld door de Animal Sciences Group samen met Roodbont Uitgeverij. Het 512 paginaâs tellende boek kost ⬠49,50 en is te bestellen via www.roodbont.nl.

Contact
Gerrit Remmelink
Tel. 0320 - 293 426