Politie Gelderland-Zuid

Brandstichting oorzaak brand Waterstraat

Nijmegen, 29-05-2009 o De brand die in de nacht van woensdag op donderdag een bedrijf aan de Waterstraat dat gebruikte auto-onderdelen verkocht in de as legde, is zeker aangestoken. Onderzoek van de Technische Recherche (TR) heeft dit uitgewezen.

Na het blussen van de brand startte de TR meteen het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Sporen die zijn aangetroffen wijzen uit dat er zeker sprake is van brandstichting. Die nacht werden in een steeg al twee jerrycans aangetroffen. Dit werd meegenomen in het onderzoek.

Die bewuste nacht werd rond 2.30 uur gemeld dat er een felle uitslaande brand gaande was op het bedrijfsterrein aan de Waterstraat. Omdat het bedrijf door de Waterstraat, de Nierstraat, de Rijnstraat en de Biezenstraat wordt omsloten werd direct gestart met het ontruimen van 50 woningen. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen gemeenschapshuis aan de Waterstraat.

Er werden die nacht door de brandweer 40 man ingezet die wisten te voorkomen dat de brand zou overslaan. Daarbij werd ook een hoogwerker ingezet. Om 5.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De politie zet het onderzoek voort. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het achterhalen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de districtsrecherche van Nijmegen op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0900-7000. (14)

Laatst gewijzigd 29-05-2009 9:01 | © Regio Gelderland-Zuid |