Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 29 mei 2009

Sint Franciscus Gasthuis ontvangt drie sterren voor gastvrijheid

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op donderdag 28 mei 2009 drie sterren ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2009 voor zijn gastvrijheid. Met deze classificatie toont het ziekenhuis zijn hoge kwaliteit van eten en drinken, ambiance en aangeboden service voor patiënten en bezoekers. Het Sint Franciscus Gasthuis is het enige ziekenhuis in de regio Rotterdam met drie sterren voor gastvrijheid.

Gasthuis
Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde van het Sint Franciscus Gasthuis. Met diverse projecten zoals gastvrij ontvangst, implementeren van een buffetwagen voor de warme maaltijd en het verbeteren van de servicebeleving van de patiënt (en bezoeker) op de verpleegafdeling, komt de slogan Uw zorg, onze passie goed tot zijn recht.

De Sterrengids
De Sterrengids is opgericht met als doel om transparantie te krijgen in de gastvrijheidszorg. In februari 2009 hebben twee inspecteurs van gastvrijheidszorg met sterren het Sint Franciscus Gasthuis bezocht, gesprekken gehouden en een uitgebreide rondgang door het ziekenhuis gemaakt. Het is de eerste keer dat het ziekenhuis deelneemt aan dit onderdoek en in de Sterrengids staat. Het ziekenhuis heeft al concrete plannen die mogelijk volgend jaar een vierde ster rechtvaardigen.

Missie
Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met een rijke historie en beschouwt het als zijn missie om, in de geest van de naamgever en vanuit ons hart, te zorgen voor de zorgen van zijn patiënten. De medisch specialisten en medewerkers zijn er gezamenlijk om, met hoogwaardig kwalitatieve zorg en een servicegerichte houding, in te spelen op de behoefte van de patiënt.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam