Politie Hollands Midden

Datum: 29 mei 2009

Politie Hillegom controleert op aangeven buurtbewoners

De politie heeft op donderdagavond 28 mei een verkeerscontrole gehouden op de Weeresteinstraat in Hillegom. De controle maakt deel uit van een al langer lopend verkeersveiligheidsactie in Hillegom.

Op het gedeelte van de Weeresteinstraat waar gecontroleerd werd, geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Bij de controle met de radarauto werden 3.097passerende auto's gecontroleerd, hiervan reden er 241 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/h (motorrijder). De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

De politie heeft daarnaast nog achttien bekeuringen op staandehouding uitgereikt. De bekeuringen waren voor snelheid (7), het niet dragen van de gordel (8), het niet dragen van de helm, niet handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/h. De bestuurder die deze snelheid reed bleek ook de autogordel niet te dragen en was bovendien onder invloed.

Controles op aangeven van buurtbewoners Het gevoel van verkeersonveiligheid wordt niet altijd onderstreept door harde ongevalcijfers. Daarom is eind 2008 inwoners van de gemeente Hillegom gevraagd op welke plekken zij vonden dat er vaak te hard gereden wordt. Deze inventarisatie leverde zeven locaties op: de Weerlaan, de Meerlaan, de Weeresteinstraat, de Van den Endelaan, de Wilhelminalaan, de Beeklaan en de Hillinenweg. Op deze locaties gaven Hillegommers aan dat er verkeersonveilige situaties bestonden. Uit metingen van de politie bleek dat er op deze wegen inderdaad vaak te hard gereden wordt.

Duizenden boetes sinds februari De politie heeft vanaf augustus 2008 regelmatig op deze locaties op snelheid gecontroleerd. Vanaf februari 2009 is de politie intensiever gaan controleren en zijn er tijdens de 27 gehouden controles 8.674 boetes uitgedeeld.

Controles worden voortgezet De snelheidscontrole van vandaag maakt deel uit van een reeks van controles die tot doel hebben om het verkeer op de Weeresteinstraat en de overige locaties veiliger te maken. De controles worden de komende weken voortgezet.

--- einde bericht ---
---