Minister Cramer geeft startschot Nationale Sloopregeling in Den Haag

29/05/2009 09:43

Rai Vereniging

Vanochtend is door minister Cramer de eerste handeling voor de Nationale Sloopregeling gedaan. Bij FIAT dealer Preuninger in Den Haag heeft zij door middel van het uitvoeren van een kentekencheck de eerste premie symbolisch overhandigd aan de heer en mevrouw Van Hemerik uit Voorburg.

In aanwezigheid van de voormannen van RAI Vereniging, ARN en BOVAG is daarmee de Nationale Sloopregeling officieel van start gegaan.

Peter Janssen, directeur RAI Vereniging: "Ik ben er trots op dat wat drie jaar geleden bij ons op kantoor begon als een 'ideetje' nu is uitgegroeid tot een definitieve regeling die daadwerkelijk bijdraagt aan verbetering van de luchtkwaliteit. In het bestuur van de Stichting ARN is onder voorzitterschap van RAI Vereniging nog een aantal stevige discussies gevoerd over de uiteindelijke vorm van deze regeling. Gaandeweg dat proces heeft ook BOVAG zich volledig achter dit idee geschaard. De regeling die we vandaag ten doop houden is het resultaat van constructief overleg tussen alle betroken branchepartijen, dat wil ik hier heel duidelijk stellen."

Naast RAI Vereniging is de sloopregeling vormgegeven door ARN Auto Recycling, BOVAG en STIBA. Vanuit de overheid zijn het ministerie van VROM en SenterNovem betrokken. Meer informatie over de voorwaarden van de nationale sloopregeling is te vinden op de website www.nationalesloopregeling.nl.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl