De Nationale Sloopregeling is van start

29/05/2009 10:01

De Nationale Sloopregeling

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu heeft vrijdagochtend 29 mei het startschot gegeven voor De Nationale Sloopregeling. In aanwezigheid van Koos Burgman (directeur BOVAG), Dave Bebelaar (directeur ARN) en Peter Janssen (directeur RAI Vereniging) ontving de minister de heer en mevrouw van Hemerik uit Voorburg. Met gebruikmaking van de slooppremie ruilden zij hun oude Honda Civic in tegen een nieuwe Fiat Panda. Deze officiële gebeurtenis had plaats bij autobedrijf Preuninger Haagland in Den Haag onder het toeziend oog van vele genodigden uit de autobranche en van de overheid.

De Nationale Sloopregeling, een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, STIBA en ARN (Auto Recycling Nederland) in samenwerking met het ministerie van VROM, is één van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de kredietcrisis het hoofd te bieden. De sloopregeling moet het financieel aantrekkelijker maken om oudere personen- en bestelauto's versneld aan te bieden voor sloop en met een premie om te ruilen voor jongere, schonere auto's. De hoogte van de slooppremie varieert van 750 tot 1750 euro. Deze premie wordt in mindering gebracht op de aanschafprijs van een jonger en schoner exemplaar. De ingeleverde auto wordt milieuvriendelijk verwerkt door de contractpartners van ARN. Gemiddeld wordt 85% van elke sloopauto gerecycled. Naar verwachting zullen 80.000 auto's door deze regeling worden gesloopt.

Het doel van de sloopregeling is tweeledig. Enerzijds komt De Nationale Sloopregeling het milieu ten goede. Immers, moderne auto's zijn minder belastend voor het milieu door lagere uitstoot van schadelijke stoffen. Anderzijds hoopt het kabinet de autobranche door de regeling een impuls te geven. Bijkomend voordeel is dat moderne auto's veiliger zijn dan hun voorgangers.

Meer informatie over De Nationale Sloopregeling vindt u op www.nationalesloopregeling.nl.





http://www.nationalesloopregeling.nl




BOVAG