Reclassering Nederland loopt tiende Roparun

29/05/2009 10:01

Stichting Reclassering Nederland

Reclassering Nederland doet dit jaar voor de tiende keer mee aan de Roparun. Een estafetteloop over een afstand van 516 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Algemeen directeur Sjef van Gennip is fanatiek marathonloper en doet ook dit jaar weer mee. "Dit is toch iets anders. In totaal loop je meer dan anderhalve marathon in drie dagen. Een uitputtingsslag, maar een fantastische ervaring", vertelt Van Gennip. Zaterdag is de start in Parijs. De loop duurt tot maandagmiddag en eindigt op de Rotterdamse Coolsingel.

Ook de Rotterdamse reclasseringswerker, Stella Tempelaar, doet dit jaar mee. "Vorig jaar deed ik voor het eerst mee als chauffeur. Het is echt het ultieme 'wij'-gevoel. Hele dorpen zijn onderweg omgetoverd in Roparun-sferen om de lopers aan te moedigen. Het is een avontuur voor het leven! Ik sliep niet meer dan een half uur per nacht en toch kon ik vorig jaar na afloop niet slapen van de adrenaline in mijn lijf."

De acht lopers van Reclassering Nederland worden begeleid door vijf fietsers en andere begeleiders zoals chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Met de Roparun wordt geld ingezameld voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven." Vorig jaar heeft Reclassering Nederland bijna 24.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Sjef van Gennip doet via www.twitter.com/sjefvangennip verslag van zijn belevingen.





http://www.reclassering.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,