FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Chrysant

FLORAHOLLAND (29 mei 2009) - Op 14 mei j.l. vergaderde de FPC Chrysant. D. Jansen en P. van Nieuwkoop waren aanwezig om het agendapunt synchronisatie veilschema toe te lichten. Het huidige voorstel is om grote partijen pluischrysanten op vestiging Aalsmeer vroeger te gaan veilen. De FPC benadrukt dat er gestreefd moet worden naar concentratie van aanbod en daardoor concentratie van vraag creëren. Het voorgestelde systeem voldoet nog niet aan de wensen van de FPC. Afgesproken is dat de volgende vergadering diverse kwantitatieve en kwalitatieve vragen beantwoord zullen worden.

L. Brugmans heeft een toelichting over het beeldbeleid van FloraHolland gegeven. Er wordt gewerkt aan een FloraHolland breed beeldbeleid. Dit houdt in dat er duidelijke en eenduidige regels komen t.a.v. gebruik van beelden ter ondersteuning van het veilen. Bij het huidige beeldveilen op FloraHolland Naaldwijk worden VKC-foto's gebruikt. Vanaf najaar 2009 zullen op vestiging Naaldwijk projectieklokken draaien welke de mogelijkheid bieden om eigen beeldmateriaal te gebruiken.

A. Troost heeft de controlegegevens van de afgelopen periode op FloraHolland Naaldwijk toegelicht. Er is een duidelijke dalende lijn te zien in het aantal partijen dat achteraan geveild wordt.1 keer per 2 weken worden alle GP+ partijen gecontroleerd.

Verder zijn enkele wijzigingsvoorstellen voor de productspecificatie behandeld. De wijzigingen zullen besproken worden met de VGB.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op donderdag 25 juni a.s.