Politie Hollands Midden

Leimuiden - Aanhouding voor rijgedrag

Leimuiden, 29-05-2009 o Op vrijdag 29 mei omstreeks 00.05 uur is een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden vanwege zijn rijgedrag. Hij reed circa 170 km per uur op de Provincialeweg N207 waar een snelheid van 80 km per uur is toegestaan.

Daarnaast reed hij over een doorgetrokken streep bij het inhalen van een auto en een andere auto haalde hij via de busbaan in. Een agent zag de Alphenaar de overtredingen begaan en hield hem aan toen hij voor rood licht stond. De man zijn rijbewijs is ingenomen en hij zal worden aangemeld voor de Educatieve Maatregel Gedrag.

Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) Per 1 oktober 2008 is de Educatie Maatregel Gedrag (EMG) van kracht. Wanneer de politie constateert dat een bestuurder van een motorvoertuig gedurende één rit de verkeersregels ernstig overtreedt of zich schuldig maakt aan risicovol gedrag, kan een bericht naar het CBR worden gestuurd. Deze bepaalt dan of de EMG moet worden gevolgd. De maatregel bestaat uit een gesprek van drie cursusdagen die door de cursist zelf betaald moet worden; de kosten hiervan bedragen 750, 00. Als een overtreder niet opdaagt, dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard.