Gemeente Voorschoten

Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligersonderscheiding In Voorschoten zetten heel veel vrijwilligers zich in voor clubs, organisatie en verenigingen. Om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten reikt de gemeente jaarlijks twee onderscheidingen uit.

Inwoners kunnen uiterlijk tot 27 juni vrijwilligers voordragen. De kans om één van de drieduizend vrijwilligers en 180 vrijwilligersorganisaties te eren.

Opsteker: in 2009 voor jeugdige vrijwilligers
De Opsteker is een aanmoedigingsprijs die een specifieke groep vrijwilligers in het zonnetje zet. Voor 2009 is er gekozen voor jongeren (<24 jaar).

Vrijwilligersonderscheiding
Ook de Vrijwilligersonderscheiding is een blijk van waardering. De eisen om voor deze onderscheiding in aanmerking te komen zijn zwaarder. De onderscheiden persoon of organisatie is voor een jaar dé ambassadeur van het vrijwilligerswerk. De onderscheiding is in 2003 voor het eerst uitgereikt.

De voordracht
Alle inwoners van Voorschoten kunnen een persoon, die in georganiseerd verband in Voorschoten actief is als vrijwilliger, voordragen. Voor de Vrijwilligersonderscheiding kunnen ook organisaties voorgedragen worden. De voordrachten moeten uiterlijk 27 juni 2009 bij de gemeente zijn ingeleverd. Meer informatie en de voordrachtsformulieren.

Vrijwilligersbeleid
Vorig jaar is de nota `Een Vernieuwingskuur' door het college van B&W vastgesteld. Met het vrijwilligersbeleid onderstreept de gemeente het belang van én waardering voor de vrijwillige inzet van veel van haar inwoners. De aanmoedigingsprijs De Opsteker was een van de nieuwe ideeën uit de nota. Andere succesvolle initiatieven zijn het Vrijwilligersfonds en de Vrijwilligersmarkt.

* 29 mei 2009