Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 29-05-2009

Dronken man aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 mei een man aangehouden omdat hij dronken op zijn fiets zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.35 uur een man op een fiets over de Oudenoord in de richting van de Omloop rijden. De man slingerde van links naar rechts en automobilisten moesten uitwijken om te voorkomen dat de man aangereden werd. De fietser werd aan de kant gezet en gewezen op zijn rijgedrag.

De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de 26-jarige man uit Utrecht blazen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur kon de man weer naar huis.

Straatroof

UTRECHT In het Molenpark vond donderdagavond een beroving plaats waarvan een jongen het slachtoffer werd.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht stond omstreeks 23.05 uur in het Molenpark met een aantal vrienden te praten. Plotseling kwam een groep jongens het park in en liepen rechtstreeks naar de 17-jarige jongen. Zonder enige aanleiding begon de groep op de jongen in te slaan. Eén van de belagers hield de jongen in een houdgreep en een andere jongen pakte zijn mobiele telefoon, portemonnee en sigaretten. Na de beroving renden de verdachten weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie op de Melissekade een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 19.20 uur zagen agenten een man op een damesfiets over de Melissekade rijden. Het viel de agenten op dat de fiets niet voorzien was van een slot. De man, 25 jaar uit Utrecht, werd aan de kant gezet en de fiets gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de fiets gesignaleerd stond en gestolen was in Raalte. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

UTRECHT Woensdagmiddag 27 mei vond op de Keulsekade een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaats. Hierbij raakte een vrouw zwaargewond. De politie zoekt getuige(n) van de aanrijding.

Een 54-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.20 uur met haar fiets over de Keulsekade. Plotseling werd de vrouw aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Utrecht. De vrouw raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het UMC.

Omdat zowel de bestuurder als een getuige niet goed kunnen aangeven wat er exact gebeurd is, zoekt de politie getuige(n) van de aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.