Politie Haaglanden

Persberichten

Haaglanden, 29-05-2009

Politie schiet bij aanhouding
Den Haag Politieagenten hebben donderdagavond 28 mei om 18.00 uur in de Miguelstraat schoten gelost toen zij bij de aanhouding van een 24-jarige Hagenaar door een andere man met een mes werden bedreigd. De agenten waren naar de Isingstraat gestuurd omdat daar eerder op de dag een ruzie was geweest tussen moeder en zoon, waarbij de zoon zijn moeder had mishandeld. De agenten waren op weg naar de woning van de vrouw, toen zij op de Miguelstraat drie mannen zagen lopen. Een van hen was de 24-jarige verdachte en de agenten besloten hem aan te houden. Toen zij met de aanhouding bezig waren, kwam een man aangerend. De man had een mes in zijn handen en kwam op de agenten en verdachte toelopen. Omdat de man weigerde zijn wapen te laten vallen, gebruikte een agent peperspray. Toen de man door bleef lopen, is er door de politie tweemaal geschoten. Hierbij raakte niemand gewond, maar kon de tweede man, een 39-jarige Hagenaar, worden aangehouden.

Verdovende middelen
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen vrijdagochtend 29 mei om 00.45 uur voor de brandweerkazerne op de Assumburgweg een fietser naar een stilstaande auto staan. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er verdovende middelen werden verhandeld, besloten ze de mannen aan te spreken. De fietser ging er bij het zien van de agenten vandoor. In de auto zaten drie personen, (twee mannen van 19 en 20 jaar en een 17-jarige vrouw) allen uit Den Haag. Bij de 20-jarige bestuurder troffen de agenten 72 bolletjes met verdovende middelen aan. Hierop werden alle drie verdachten aangehouden en de auto in beslag genomen.

Zwangere vrouw geschopt
Den Haag Politieagenten hielden donderdag 28 mei om 12.45 uur een 11-jongetje aan omdat hij een zwangere vrouw in haar buik geschopt had. Het jongetje bemoeide zich samen met een 10-jarig vriendje met een woordenwisseling tussen twee vrouwen die plaatsvond op de Hobbemastraat. Het slachtoffer, een 35-jarige vrouw uit Den Haag, zei iets tegen de jongens wat zij kennelijk niet op prijs stelden. Daarop gooiden zij een gevulde fles naar de zwangere vrouw. De Haagse pakte de 11-jarige vast en de jongen schopte haar in de buik. Beide jongens gingen er vandoor. Aan de hand van hun signalement konden agenten het tweetal even later aanhouden. Op het politiebureau verklaarde de jongen dat hij wel weet wat in verwachting zijn is, maar claimt hij niet gezien te hebben dat de Haagse zwanger was. Omdat de jongens jonger dan 12 jaar zijn, kunnen zij niet strafrechtelijk vervolgd worden. Wel kregen ze een doorverwijzing naar Bureau Halt en werden hun ouders en hulpverlening op de hoogte gebracht van hun gedrag.

Kinderwagen als dekmantel
Den Haag Een echtpaar (beide 26 jaar) uit Den Haag stal donderdag 28 mei om 19.40 uur verschillenden kledingstukken uit een warenhuis. Ze probeerden de gestolen kleding naar buiten te smokkelen door het te verstoppen in hun tandemkinderwagen, waarin twee kinderen (2 en 3 jaar zaten). Beveiligingsmedewerkers hadden het gezien op de cameras en belden de politie, die de man en vrouw aanhielden.

Vrouw bestolen
Den Haag/Loosduinen Van de bankrekening van een 85-jarige vrouw bleken donderdag 28 mei grote bedragen te zijn gepind waar de vrouw niets van af wist. De vrouw deed aangifte toen zij geld op wilde nemen en dit niet lukte omdat haar saldo ontoereikend bleek. Vermoedelijk heeft een man, die veel klusjes bij haar in huis deed, misbruik gemaakt van haar vertrouwen toen zij hem had gevraagd geld voor haar te pinnen. De vrouw heeft de pas geblokkeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de vermoedelijke dader.

Tegen een boom
Den Haag Een 49-jarige man botste met zijn auto donderdag 28 mei om 16.43 uur tegen een boom aan de linkerzijde van de Bouwlustlaan. De man reed met een lekke band op de Meppelweg en slingerde over de rijstrook, hierbij raakte hij verschillende geparkeerde voertuigen. Een agent sprak de automobilist aan toen hij voor het verkeerslicht stond met de mededeling zijn auto bij het benzinestation aan de rechterzijde van de Meppelweg neer te zetten voor nader onderzoek. Maar in plaats van rechtsaf te gaan reed de man linksaf de Bouwlustlaan in waarbij de agent, die het rechtdoorgaand verkeer regelde om de man de gelegenheid te geven, net op tijd kon wegspringen. De verdachte trachtte te ontkomen door nog gas te blijven geven, maar de voorband van de auto groef zich verder in de grond. De man is door de politie uit de auto gehaald. De man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in.

Eigen risico
Den Haag Een 36-jarige man brak donderdag 28 mei om 15.45 uur zijn arm, omdat hij op de Binckhorstlaan op de scooter aangereden werd door een auto. Het slachtoffer reed tegen de rijrichting in, op het fietspad langs de Binckhorstlaan echter tegen de richting in. Een 47-jarige bestuurder van een auto verwachtte dit niet toen hij vanaf de Binckhorstlaan linksaf de Junostraat in wilde. De man kon de scooter niet meer ontwijken met een aanrijding tot gevolg.

Peuter valt uit raam derde etage
Voorburg Een 1-jarige Voorburgse peuter is op donderdag 28 mei omstreeks 16.00 uur vanuit zijn ouderlijke woning op de derde etage van een flat aan de Bruijnings Ingenhoeslaan gevallen. De peuter was in de woonkamer aan het spelen. Hij is daarbij vermoedelijk op de rugleuning van een bank geklommen en is vervolgens voorover door een openslaand raam gevallen, waarbij hij in het perk voor de flat terecht is gekomen. Het slachtoffertje liep naast een beenbreuk een fikse buil aan het hoofd op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval en heeft in en om de woning een technisch onderzoek uitgevoerd.

Babbeltruc in Wassenaar
Wassenaar Een nog onbekende man dupeerde donderdagmiddag 28 mei een 92-jarige inwoonster van de Schouwweg. De man belde bij de vrouw aan en deed zich voor als rechercheur die een inbraak kwam onderzoeken. Toen de man wegging, bleek dat hij uit de woning een geldbedrag van de bejaarde bewoonster had meegenomen. De man heeft het volgende signalement: leeftijd circa 25 jaar, blanke huidskleur en kort stekelig haar.

Vraag legitimatiebewijs
Het is zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Het advies is dan ook om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Op deze manier kan men voorkomen slachtoffer te worden van een babbeltruc.

Pincode
Geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Wij hebben uw pincode niet nodig. Geen enkele officiële instanties zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie. U helpt daar ook u medeburgers mee. Bij twijfel kunt u altijd bellen met Bureau Wassenaar via 0900-8844.

Rechtdoor over rotonde
Westland/Honselersdijk Een 33-Argentijnse vrachtwagen chauffeur reed donderdag 28 mei om 22.50 uur, in plaats van om de rotonde, dwars over de rotonde van de Zwethlaan. De man zag de rotonde over het hoofd, kon niet meer remmen en reed dwars over de rotonde heen. De rotonde en de vrachtauto liepen hierdoor forse schade op. De weg was enge tijd gestremd.

Politie zoekt getuigen aanranding
Westland/Monster De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding van een 18-jarige meisje. De jonge vrouw fietste donderdagavond 28 mei om 22.15 uur met haar vriendin over de De Poel vanaf het zwembad Masemade via de Rijnvaartweg-Tuinveldlaan-Papelaan richting Poeldijk. Op de Papelaan bemerkte zij dat een man naast haar kwam fietsen die de vrouw onzedelijk betaste en haar uitschold en bespuugde. Het meisje raakte in paniek en wist aan haar belager te ontkomen. De man heeft het volgende signalement: leeftijd circa 18-19 jaar, lengte 1.75 mtr, vermoedelijke Noord-Afrkaanse afkomst. Hij had een opvallende spleet tussen zijn voortanden en reed op een oude paarse mountainbike. Kent u de verdachte of heeft u informatie die voor de politie van belang kan zijn. Bel dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel M: 0800-7000.

Op gestolen fiets
Delft De politie hield donderdag 28 mei om 20.35 uur een 21-jarige Delftenaar aan op verdenking van heling. De man fietste over het Stationsplein en agenten zagen dat de fiets geen slot had. Zij spraken de man aan, waarna bleek dat hij de fiets op straat voor 20 euro had gekocht van een onbekende man. Hij moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal voor heling van de fiets.

Jongeren stelen terrasstoelen
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (17 en 18 jaar) moesten afgelopen nacht in de cel doorbrengen nadat de politie het duo aanhield op verdenking van diefstal van enkele terrasstoelen. Een getuige belde de politie nadat hij had gezien dat beide mannen met enkele stoelen vanaf de Piershilstraat wegliepen. In een nabij gelegen brandgang vonden de agenten de twee stoelen en de twee mannen. De politie onderzoekt of de twee mannen ook daadwerkelijk de stoelen hebben weggenomen.