Politie Groningen

Vrijdag 29 mei 2009

Provincie Groningen, 29-05-2009

Haren: politie zoekt getuigen van vernielingen begraafplaats

Door onbekenden zijn tussen woensdag 27 mei, 19.00 uur en donderdag 28 mei, 08.30 uur zijn op de begraafplaats Eshof aan de Rijksstraatweg in Haren meerdere grafzerken vernield. De beheerder trof verschillende kapotte kopstenen, vernielde bloempotten en een vernielde dekplaat aan. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en zoekt getuigen van deze vernielingen. Zij kunnen bellen met Regiopolitie Groningen 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Veendam: getuigen gezocht na openlijke geweldpleging

De politie zoekt getuigen van een openlijke geweldpleging, die vrijdag 8 mei, tussen 22.45 en 23.00 uur heeft plaatsgevonden. Een 15-jarige jongen uit Veendam werd door een aantal nog onbekende personen op een fietspad bij Het Beneden Westerdiep in Veendam geschopt en geslagen. Het slachtoffer was kort daarvoor op zijn fiets vanaf zijn werk vertrokken. De politie weet nog niet waarom de daders het op de jongen hadden gemunt. De Veendammer liep pijnlijke ledematen aan de mishandeling op. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van deze openlijke geweldpleging. Mensen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft donderdagnacht een 19-jarige man uit Sneek op de Grote Markt in Groningen aangehouden. Getuigen wezen de man aan als de dader van een mishandeling, die kort daarvoor op de Grote Markt plaatsvond. Daarbij werd een 21-jarige man uit Assen met een stuk glas verwond in zijn gezicht. De getuigen spraken hierop een portier van een horecagelegenheid aan. Die konden de verdachte aanhouden en aan de politie overdragen. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Het slachtoffer kon na een behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie heeft de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat de verdachte een militair is.

Groningen: vrouw mishandeld

Een 30-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden in de Peperstraat door een 19-jarige vrouw uit Groningen aangesproken. De vrouw vertelde de dienders dat ze even daarvoor door de man was geslagen. Getuigen bevestigden het verhaal van de vrouw. Hierop werd de verdachte door de agenten in de boeien geslagen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is in de cel gezet. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man en vrouw aangehouden voor mishandeling

Een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit de stad, zijn donderdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. In de avond en nacht vond een ruzie in de relatiesfeer plaats aan de Concordiastraat in Groningen. Daarbij werd een 22-jarige man uit Groningen gewond geraakt aan zijn rug en hand. De verwondingen waren ontstaan na contact met een scherp voorwerp. De man is in het ziekenhuis behandeld. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Beide verdachten en het slachtoffer worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dronken man met mes aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige attendeerde politieagenten op de verdachte, die net een mes in zijn broekspijp had gestopt. Na fouillering werd het betreffende mes aangetroffen en ingenomen. De Stadjer was dronken en werd daarom ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal vrijdagochtend worden gehoord over het wapenbezit. Daarnaast krijgt de man een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Groningen: vervelende Hagenaar aangehouden

De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden. De verdachte bevond zich in een groep, die net uit een discotheek was gezet. De groep gedroeg zich opgefokt en agressief. Ondanks bemiddelende gesprekken met mensen uit deze groep bleef men zich irritant en dwars gedragen. Uiteindelijk vorderden de agenten de groep mensen weg te gaan. De 18-jarige wilde niet luisteren en ook niet weggaan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidwolde: Marumer rijdt zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagmiddag op het Boterdiep WZ in Zuidwolde een 49-jarige man uit Marum aangehouden. De man was op de Noordwolderweg betrokken bij een aanrijding met alleen materiele schade. Hij had de aanrijding met de andere partij net geregeld en was vervolgens weggereden. De politie controleerde de verdachte even later op het Boterdiep, omdat hij mogelijk onder invloed zou verkeren. Een blaastest wees uit dat de man uit Marum geen alcohol had gedronken. Wel bleek dat hij een auto bestuurde, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Daarnaast moest de 49-jarige nog een openstaande boete van 540 euro betalen. Hij betaalde de boete op het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft een registratie van het ongeval opgemaakt.

Winschoten: hennepkwekerij in woning opgerold

De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Populierenweg in Winschoten een hennepkwekerij opgerold. De politie reageerde naar aanleiding van een anonieme tip. Op aanbellen deed de bewoner open. Hij bekende dat in zijn woning een hennepkwekerij aanwezig was. In het pand werd een kwekerij met 150 hennepplanten aangetroffen. Het geheel werd opgeruimd en vernietigd. De bewoner werd gehoord over de illegale hennepkwekerij. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: man gewond na ongeval met scootmobiel

Een 40-jarige man uit Bedum is donderdagochtend in de Burchtstraat gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer sloeg met zijn scootmobiel tijdens het maken van een bocht om. Door de val liep hij rug- en nekletsel op. De man werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval opgemaakt.