Gemeente Vlieland

Ministerie van VROM

Kennisgeving van ontwerp-beschikkingen Wet milieubeheer en Wet verontreiniging oppervlaktewateren

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maken bekend dat zij de ontwerpbeschikkingen hebben opgesteld op de aanvragen om vergunningen voor de schietrange `De Vliehors' op Vlieland.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer coördineert de vergunningprocedures.

Het gaat hier om de volgende aanvragen:


- De aanvraag die op 15 juli 2008 op grond van de Wet milieubeheer (Wm) is ontvangen van de Staatssecretaris van Defensie om een vergunning op grond van artikel 8.4 van de Wet milieubeheer voor een inrichting, ten behoeve van het met Nederlandse en bondgenoodschappelijke jachtvliegtuigen en helikopters oefenen in het afwerpen van bommen, oefenbommen, raketten en oefenraketten, alsmede het schieten met boordwapens vanuit genoemde luchtvaartuigen, zijnde schietrange `De Vliehors'.

- De aanvraag die op 19 juni 2008 op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) is ontvangen van de Staatssecretaris van Defensie om vergunning op grond van artikel 1, lid 2 van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor de inrichting schietrange `De Vliehors'.
Inzien van de ontwerpbeschikkingen en inlichtingen De Minister van VROM is voornemens om de Wm-vergunning te verlenen. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat is voor nemens de Wvo-vergunning te verlenen. De ontwerpbeschikkingen liggen samen met de aan vragen ter inzage.
U kunt de aanvragen en ontwerpbeschikkingen vanaf 2 juni 2009 gedurende zes weken inzien bij:

- het gemeentehuis van de gemeente Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en na telefonische afspraak: 0562 -452700;
- het gemeentehuis van Texel, Groenplaats 1, Den Burg, op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en vrijdag van 15.00 uur tot 19.00 uur;

- het kantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden, op werkdagen tijdens kantooruren, contactpersoon de heer R. Kukler, telefoon 058 -2344164;

- de bibliotheek van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Rijnstraat 8 te Den Haag, gedurende kantooruren van 9.00 uur tot 16.00 uur, met uitzondering van de woensdagen.
Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de Wet milieubeheerstukken worden verkregen bij de heer E. Miggelbrink van het Ministerie van VROM, telefoon 070-3394454.
Mondelinge toelichting op de stukken aangaande de Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u krijgen bij de heer J. de Wit van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, telefoon 058-2344407. Inbrengen van zienswijzen
Met betrekking tot de ontwerpbeschikkingen kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze, gedurende de periode van terinzagelegging, kenbaar maken. De ingebrachte zienswijze(n) wordt (worden) meegewogen in het besluit op de aanvraag. U kunt uw brief met zienswijzen met betrekking tot de Wet milieubeheer richten aan de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Directie Risicobeleid, t.a.v. de heer E. Miggelbrink (IPC 645), Postbus 30945, 2500 GX Den Haag. In deze brief moet u uw zienswijze motiveren. Uw brief met zienswijzen met betrekking tot de Wet verontreiniging oppervlaktewateren dient u te richten aan Rijkswaterstaat Noord-Nederland, t.a.v. de hoofdingenieur-directeur, Postbus 2301, 8901 JH Leeuwarden. In deze brief moet u uw zienswijze motiveren.
Indien u, bij voorkeur vóór 30 juni 2009, daar om verzoekt (eventueel telefonisch, voor VROM 070-339 4454 en voor Rijkswaterstaat 058 - 234 43 45), zal op een nog nader te bepalen tijdstip de gelegenheid worden geboden om over de ontwerpbesluiten van gedachten te wisselen. Tijdens deze bijeenkomst, waarvoor tevens de aanvrager wordt uitgenodigd, wordt u in de gelegenheid gesteld mondelinge zienswijzen in te brengen. Degene die schriftelijk zijn zienswijze inbrengt, kan in een aparte brief verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Mondelinge zienswijzen met betrekking tot de Wet milieubeheer dient u kenbaar te maken bij de heer E. Miggelbrink, telefoon 070-3394454. Mondelinge zienswijzen met betrekking tot de Wet verontreiniging oppervlaktewateren dient u kenbaar te maken bij de heer J. de Wit, telefoon 058-2344407.
Na afloop van de inzage termijn wordt de definitieve beschikking opgesteld. Tegen deze uiteindelijke beschikking kan alleen beroep worden aangetekend door belanghebbenden. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen over de ontwerpbeschikking te hebben ingebracht.