Gemeente Brummen


Principe keus raad voor gemeentehuis in Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-05-2009)

Het nieuwe gemeentehuis komt wat de gemeenteraad betreft in het dorp Eerbeek. Een meerderheid van de raad heeft hiertoe donderdagavond 28 mei 2009 besloten. Dit besluit kent echter wel een mits. Want hoewel de coalitiepartijen CDA en PvdA van mening zijn dat de noodzakelijke investering voor het nieuwe gemeentehuis het beste kan plaatsvinden in Eerbeek, wil men eerst meer inzicht in een aantal onzekerheden. Vandaar dat beide partijen via een amendement en een motie het college opdracht hebben gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar de haalbaarheid van de realisatie van het gemeentehuis van Brummen.

Onderzoek
Het onderzoek moet op korte termijn plaatsvinden en zich richten op aspecten zoals tijd, geld, risicos, planologische procedures en ontwikkelingen van de ambtelijke organisatie en het dienstverleningsconcept. Naast CDA en PvdA schaarde zich ook een deel van de IPV-fractie zich achter de Eerbeek, mits-variant. Een ander deel van de IPV-fractie en de VVD stemden tegen.

Termijn en overbrugging
In de aangenomen motie geeft de raad ook het kader aan (uiteraard afhankelijk van het te houden onafhankelijk onderzoek naar de haalbaarheid en risico's) dat er in principe uiterlijk in 2014 een gemeentehuis in Eerbeek moet zijn. De raad geeft tevens aan dat voor de overbruggingsperiode nog gekeken moet worden naar noodzakelijke aanpassingen van het huidige gemeentehuis.