Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 mei 2009

Met 1,85 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 32-jarige automobilist uit Almelo raakte vrijdag 29 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 29 mei omstreeks 01.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Haven Noordzijde in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 32-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,85 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-062942)

Motorrijdster gewond na aanrijding

Enschede

Een 54-jarige motorrijdster uit Enschede raakte donderdag 28 mei gewond toen zij met een automobiliste in aanrijding kwam.

Donderdagmorgen 28 mei omstreeks 08.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Laaressingel / Schouwinkstraat / Minkmaatstraat in Enschede. Bleek dat een 53-jarige automobiliste op de Minkmaatstraat reed, komende uit de richting van de Tulpstraat. Op de kruising verleende de automobiliste geen voorrang, aan een van rechts komende 54-jarige motorrijdster uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 54-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-062510)

Fietsster gewond na aanrijding Enschede
Een 58-jarige fietsster uit Enschede raakte donderdagmiddag 28 mei gewond toen zij met een 44-jarige fietsster uit Enschede in aanrijding kwam. De twee fietsers kwamen met elkaar in aanrijding op de kruising Heutinkstraat / Pastoor Geertmanstraat / Hogelandsingel in Enschede. De 58-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-062640)

Bromfietser gewond na aanrijding met automobilist Hengelo
Een 34-jarige bromfietser uit Hengelo raakte donderdag 28 mei gewond toen hij in aanrijding kwam met een automobilist.

Donderdagmiddag 28 mei omstreeks 13.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Geerdinksweg in Hengelo. Bleek dat een 67-jarige automobilist uit Hengelo vanaf de Johannaweg de Geerdinksweg op wilde rijden. Hierbij zag de automobilist een 34-jarige bromfietser uit Hengelo over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-062635)

Automobiliste gewond na aanrijding Aadorp
Een 58-jarige vrouw uit Daarle raakte donderdagmiddag 28 mei gewond tijdens een aanrijding in Aadorp.

Donderdagmiddag 28 mei omstreeks 13.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Aadorpweg in Aadorp. Bleek dat een 46-jarige bestuurder van een bestelbus op de Aadorpweg reed, komende uit de richting van Almelo. Op het kruispunt wilde de man de N36 op rijden. Hierbij zag hij een van rechtskomende 58-jarige automobiliste uit Daarle over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide kentekens werden in beslag genomen ivm forse schade aan beide voertuigen. De bestelauto van de 46-jarige bleek niet verzekerd te zijn. (09-062643)

Fietsster gewond na aanrijding met open gewaaide autodeur Hengelo
Een 47-jarige fietsster uit Hengelo raakte donderdagavond 28 mei gewond toen zij door een openslaande autodeur werd geraakt en ten val kwam. De 64-jarige automobilist uit Hengelo had de deur iets openstaan toen een windvlaag de deur verder opensloeg. De deur raakte de fietsster waardoor deze ten val kwam. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-062824)

Met 2,43 promille op een bromfiets

Enschede

Een 36-jarige bromfietser uit Enschede werd donderdagavond aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Donderdagavond 28 mei omstreeks 18.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Wesselerbrinklaan in Enschede, een bromfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 36-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,43 promille uit. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De bromfiets was voorzien van een te hoge constructiesnelheid. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-062862)

Politie Twente houdt op 1 dag 10 winkeldievegges aan

Regio Twente

Donderdag 28 mei heeft de politie Twente 10 winkeldievegges aangehouden.

Op donderdag 28 mei heeft de politie in Almelo, Enschede, Hengelo en Wierden in verschillende winkels 10 winkeldievegges aangehouden. De dieven handelden alleen of met z'n tweeën. In bijna alle gevallen zijn de dieven door het personeel of door beveiligingsmedewerkers van de winkel betrapt op diefstal, waarna de politie werd ingeschakeld. Eén verdachte is naar aanleiding van een politieonderzoek buiten heterdaad aangehouden. De diefstallen variëren van speelgoed, met een waarde van een paar euro, tot en met mp4 spelers. In Enschede heeft 37-jarige vrouw een winkelverbod voor twee verschillende winkels gekregen, omdat zij reeds meerdere malen winkeldiefstallen heeft gepleegd.

Tegen alle dievegges zal de politie proces-verbaal opmaken.

Huisverbod opgelegd
Rijssen
In Rijssen is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart. Een 29-jarige vrouw deed op donderdag 28 mei 2009 melding van mishandeling door haar 34 jarige echtgenoot. De man is op diezelfde dag omstreeks 14.00 uur aangehouden. Tegen de man is een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel aan de vrouw en man is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-062532)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een man uit Enschede is op donderdag 28 mei aangehouden, omdat hij op heterdaad is betrapt bij een woninginbraak in Enschede.

Donderdagavond 28 mei omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Walhofstraat te Enschede. De bewoners waren die avond niet thuis en zagen bij terugkomst een voor hen onbekende man bij hun huis rondlopen. Zij hebben de man, 36 jaar en afkomstig uit Enschede, staande gehouden en hebben tegelijkertijd de politie ingeschakeld. De politie heeft de Enschedeër aangehouden en zag dat ze te maken hadden met een veelpleger. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-062929)

Tagreader succesvol: politie vindt gestolen fietsen terug

Aadorp/ Almelo

Afgelopen maand is de politie Twente succesvol geweest in het terugvinden van gestolen fietsen middels de tag-reader.

Op 11 mei jl. meldde de politie fietsendiefstallen in Aadorp. Inmiddels is de politie erin geslaagd om de rechtmatige eigenaren van de fietsen terug te vinden. Hiervoor heeft de Stadstoezicht tijdens een controle naar fietsendiefstal gebruik gemaakt van de tag-reader. Ook in Almelo zijn diverse fietsen teruggevonden, waarvan in 2008 aangifte van diefstal is gedaan.

Tegenwoordig worden alle nieuwe fietsen voorzien van een 15-cijferig uniek nummer. Met behulp van de tag-reader kan op elke gewenste locatie dit nummer worden uitgelezen en kan worden gekeken of een fiets als gestolen geregistreerd staat.

Teneinde fietsendiefstal terug te dringen kunnen burgers op de website van het RDW, www.fietsendiefstalregister.nl, controleren of een fiets is gestolen. Zo kunnen alle in beslaggenomen en gevonden fietsen op deze manier worden geverifieerd. Via het unieke fietsnummer of het framenummer kunnen fietsen dankzij het fietsendiefstalregister worden teruggeleid naar de eigenaar of rijwielhandelaar.


---

Persbericht 11 mei 2009

Twee mannen aangehouden na diefstallen fietsen

Aadorp

Een 30-jarige man uit Lutten en een 48-jarige man uit Almelo werden zondag 10 mei aangehouden, omdat beide mannen in het bezit waren van diverse gestolen fietsen.

Zondagmorgen 10 mei omstreeks 10.45 uur zag een oplettende getuige dat twee mannen enkele fietsen aan het verstoppen waren in een bossage aan de Iepenweg Noord in Aadorp. Hij vertrouwde dit niet en meldde dit aan de politie. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek trof de politie twee mannen aan bij de fietsen. De fietsen bleken van diefstal afkomstig te zijn. De twee, een 30-jarige man uit Lutten en een 48-jarige man uit Almelo werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen. (09-054565)

tel.: 053-4555588


---- --