1850.nl dé nieuwe internet telefoongids

29/05/2009 11:50

Trimedia

29 mei 2009

1850 Nummerinformatie is vandaag per direct beschikbaar op het internet. Gebruikers kunnen alle gewenste zakelijke telefoonnummers opzoeken. Er kan bovendien specifiek per segment worden gezocht. Dit "onbekend zoeken" via 1850.nl is al aangekondigd in de reclamecampagnes op televisie en radio (op zoek naar een restaurant). Dankzij de samenwerking met de locale zoekmachine ilocal is deze functionaliteit meteen voor klanten inzetbaar.

Frans van Belle van 1850 B.V.: "Na de acquisitie van Vodafone 1800 Nummerinformatie eind vorige maand is de introductie van 1850.nl een logische vervolgstap. Het betekent de beschikbaarheid van een breder dienstenaanbod voor onze gebruikers. Ons marktaandeel met betrekking tot nummerinformatie via telefonie en internet in totaal bedraagt nu meer dan 40%. Nederland kan verder dit jaar meer innovatieve multimedia introducties van 1850 verwachten".

Gedrukte telefoongidsen hebben in de visie van 1850 Nummerinformatie geen toekomst meer. Eenmaal gedrukt kunnen namen en adressen immers praktisch gezien niet realtime actueel worden gehouden en bijgewerkt worden. Resultaat is dat gegevens in printvorm vaak in de loop van het jaar veranderd en/of verouderd zijn.

1850.nl is een samenwerkingsverband tussen 1850 Nummerinformatie en ilocal. Deze laatste is de geavanceerde search engine die lokaal zoekt en adverteerders maximale flexibiliteit biedt. Adverteerders kunnen bijvoorbeeld dagaanbiedingen aangeven en elk moment van de dag hun profiel wijzigen.

Over 1850 Nummerinformatie

1850 B.V. zet de onafhankelijke informatiedienst voor telefoonnummers "1850" in de markt. 1850 startte deze dienst nadat het Ministerie van Ec onomische Zaken besloot 118 nummerinformatie per 1 april 2007 op te heffen. 1850 Nummerinformatie speelt in op de behoefte van consumenten en zakelijke bellers aan meer mobiele assistentie van hoge kwaliteit en nieuwe services. Bellers kunnen, indien gewenst, direct worden doorverbonden. Daarnaast wordt het gevonden nummer en (eventueel) het bijbehorende zakelijke adres via een gratis sms-bericht nagestuurd. Om de hoge kwaliteit van dienstverlening aan klanten te garanderen zijn in het eerste kwartaal van dit jaar twee nieuwe contact centers in eigen beheer in gebruik genomen. Het 1850 hoofdkantoor is gevestigd aan de Utrechtseweg 8 in Hilversum.

Over ilocal

ilocal (www.ilocal.nl) is een innovatieve speler in de 'local search' markt. Sinds 2005 is ilocal actief in Nederland en België. ilocal springt in op nieuwe kansen in de markt en zet hiermee innovatieve 'local search'-toepassingen op de kaart. Met ruim 1,9 miljoen unieke bezoekers per maand brengt ilocal maandelijks 3,5 miljoen contacten tot stand tussen consumenten en (lokale) ondernemers. Hiermee is ilocal de snelst groeiende locale zoekmachine van Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bel1850.nl