Politie Brabant-Noord

Winkeldiefstallen

's-Hertogenbosch, 29-05-2009

's-Hertogenbosch- Donderdagmiddag werd een 52 jarige Bosschenaar in een winkel aan de Pensmarkt betrapt bij het wegnemen van een aantal portemonnees met een totale waarde van 207,05 euro. Een beveiligingsmedewerker hield de man aan maar stuitte daarbij op fysiek geweld van de verdachte. De beveiligingsmedewerker, die door de verdachte ook nog met de dood werd bedreigd, wist de Bosschenaar onder controle te houden tot de politie arriveerde. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

's-Hertogenbosch- Donderdagmiddag zijn twee Eindhovense vrouwen van 30 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen werden door beveiligingsmedewerkers in een winkel aan de Hooge Steenweg gecontroleerd. Zij weigerden om hun tassen te openen waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen bleek dat in de tassen van beide dames, kleding, cosmetica en een hulpmiddel bestemd voor het verwijderen van alarmlabels zaten. De kleding war nog voorzien van prijskaartjes. De dames ontkennen de goederen te hebben gestolen. Beiden zijn ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

's-Hertogenbosch- Dondermiddag zijn in een winkel aan de Arena een 17 jarige en een 18 jarige vrouw aangehouden. Ze hadden enkele blikjes drank weggenomen. Bij controle bleek dat ze ook nog twee shirts en twee kettingen bij zich hadden die afkomstig waren van diefstal uit een andere winkel aan de Arena.

Vlijmen- Donderdagmiddag is aan de Oliemaat in Vlijmen een 44 jarige man uit Birmingham (GB) aangehouden. De man wordt er van verdacht uit een daar gevestigde winkel voor een bedrag van 306,48 euro aan goederen, voornamelijk scheermesjes, te hebben weggenomen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.