Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rond onderzoek naar brandstichtingen af

Gemert, 29-05-2009 o De politie heeft een onderzoek naar een aantal brandstichtingen en andere misdrijven in Gemert en omgeving afgerond. Het onderzoek werd ingesteld nadat daar in februari, maart en april diverse branden onder verdachte omstandigheden waren uitgebroken.

Het ging onder meer om een scoutinggebouw in Gemert (28 februari), een leegstaande varkensstal in De Mortel (7 maart), een opslagloods voor caravans in Boekel (15 maart), een woonboerderij in Gemert (19 maart) en een coniferenbrand in Boerdonk (3 april). De branden hebben in Gemert en omgeving voor veel maatschappelijke onrust gezorgd.

Gedurende het onderzoek heeft de politie in totaal zeven verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Gemert (18 en 21 jaar), een 23-jarige man uit Tilburg, een 18-jarige man uit Boekel, een 21-jarige man uit Uden, een 24-jarige vrouw uit Helmond en een 22-jarige vrouw uit Uden. Ze worden ervan verdacht dat ze in wisselende samenstelling verantwoordelijk zijn voor het stichten van negen branden.

Tijdens het onderzoek bleek dat een aantal van de aangehouden verdachten ook betrokken is geweest bij de diefstal van twee crossmotoren uit schuren in Keldonk en Gemert. Daarnaast worden ze ervan verdacht dat ze in februari in Gemert twee geparkeerde auto's op hun kant hebben gezet. Dat gebeurde op de Prior Davidtsstraat en de Prior Jacobsstraat.

De verdachten zijn na hun aanhouding uitgebreid verhoord waarna proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Ze zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Twee van de verdachten zitten nog vast.