Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 29-05-2009

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de A.G. Bellstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Uit de blaastest kwam naar voren dat de man had gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten. (2009015075)

Verkeersongeval met letsel

DWINGELOO Donderdagavond heeft op de Spieregerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plaatse was een 27-jarige automobilist uit Dwingeloo met zijn auto tegen een boom gebotst. De man was van de weg geraakt en had vervolgens meerder bomen geraakt en kwam uiteindelijk tot stilstand. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met letsel aan zijn hoofd en een arm overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Bij de man werd een bloedproef afgenomen, mogelijk reed de man ondervloed van alcohol. (2009015088)

Korte woningbrand

HOOGEVEEN Donderdagochtend heeft in een woning aan de Listerhof kort brand gewoed. Ter plekke bleek dat op een slaapkamer op de eerste verdieping van de woning de brand was ontstaan. De brandweer kwam ter plaats, maar de brand was zelf weer uit gegaan. De slaapkamer liep behoorlijke roetschade op. Niemand raakte gewond. De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak. (2009014955)

Fietsendiefstal bij kampeerboerderij

HAVELTE In de nacht van woensdag op donderdag zijn acht fietsen weggenomen bij een kampeerboerderij aan de Van Helomaweg. Het gaat om drie kinderfietsen en vijf fietsen voor volwassenen. De politie heeft in de omgeving een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft niets opgeleverd. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 88 44. (2009014821)

Huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft donderdagochtend een 46-jarige man uit Emmen aangehouden in een woning aan de Loo-ackers. De man wordt verdacht van het bedreigen van een huisgenoot. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009014831)

Politie controleert het verkeer

TYNAARLO De politie heeft donderdagochtend het verkeer gecontroleerd in de omgeving van Tynaarlo. Op de Esweg werd toezicht gehouden op het gedrag van de weggebruikers en voornamelijk het vervoer van kinderen. Een aantal automobilisten werd aangesproken op hun snelheid. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze een kind in de auto vervoerde dat niet in een kinderzitje zat. Op de Vriezerweg schreef de politie twee bekeuringen uit voor gevaarlijk inhalen. Op de A28 schreef de politie een bekeuring uit aan een automobilist wegens kleven. (2009014847)

Winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen (18 en 44 jaar) uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouwen hadden uit een warenhuis aan het Koopmansplein kleding en make-up weggenomen. De vrouwen overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (2009015036)

Duo aangehouden inzake vernieling

ASSEN De politie heeft donderdagavond een jongen en een meisje (beiden 16 jaar) uit Assen aangehouden op de Dennenweg. Ze worden verdacht van het vernielen van een ruit en het vernielen van vogelhuisjes. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009015046)

Aanrijding tussen auto en scooter

EMMEN Donderdagmiddag zijn een 17-jarige jongen en een 20-jarige vrouw, beiden uit Valthe, gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto op de Dennenlaan. De jongen reed op zijn scooter over de Dennenlaan en de vrouw zat achterop. Ter hoogte van de kruising met de Oude Roswinkelerweg verleende een 41-jarige automobilist uit Gieten geen voorrang aan het tweetal op de scooter. Een aanrijding was het gevolg. De jongen en de vrouw werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De vrouw liep een gebroken been op en de jongen kwam er met verschillende kneuzingen vanaf. De politie verricht onderzoek naar de exacte toedracht van dit ongeval. (2009015048)

Politie controleert het verkeer op snelheid

NOORDERVELD De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de N373. In totaal werden 1787 passanten gecontroleerd. 81 waren in overtreding. De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring verwachten. De controle was van 08.00 uur tot 14.00 uur. Rij met je hart.

Onder invloed van alcohol op de scooter

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 52-jarige man uit Meppel aangehouden op de Jacob Marisstraat. Agenten zagen de man op een bromscooter rijden. Hij droeg geen helm. De man werd aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 1135 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009014920)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.