Openbaar Ministerie


* >Stand van zaken dodelijke steekpartij Coevorden

Stand van zaken dodelijke steekpartij Coevorden

29 mei 2009 - Arrondissementsparket Assen

Op 24 april 2009 is een 34-jarige man aangetroffen in Coevorden. Hij bleek meermalen in het lichaam te zijn gestoken en is aan zijn verwondingen overleden. Op het slachtoffer is sectie verricht.

Op 28 april 2009 is als verdachte aangehouden een 28 jaar oude man, eveneens uit Coevorden. Deze man is in bewaring gesteld. Op 15 mei 2009 heeft de raadkamer van de rechtbank Assen de gevangenhouding van de verdachte bevolen. De man zat vanaf zijn aanhouding in beperkingen. De beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Verdachte en slachtoffer waren bekenden van elkaar. Het motief van de verdachte is tot op heden niet precies duidelijk. Verdachte heeft een deels bekennende verklaring afgelegd.

De gevangenhouding van verdachte is toegewezen voor 90 dagen. Op 11 augustus 2009 is een zitting gepland. Het is niet waarschijnlijk dat de zaak dan inhoudelijk zal worden behandeld. De rechter-commissaris heeft namelijk bepaald dat verdachte zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dit duurt over het algemeen enkele maanden. Wanneer wel een inhoudelijke behandeling zal volgen, is op dit moment niet duidelijk.

Tot de inhoudelijke behandeling van de zaak zullen verder geen nadere mededelingen over de inhoud van de zaak worden gedaan.