FloraHolland


Aanbod op FloraHolland Summer Sale verrast kopers

FLORAHOLLAND (29 mei 2009) - Woensdag 27 en donderdag 28 mei organiseerde FloraHolland in Aalsmeer de FloraHolland Summer Sale. Tijdens deze handelsbeurs kregen kopers van zowel tuinplanten als snijbloemen de kans om het aanbod van komende zomer te bekijken én bestellen. De gecombineerde presentatie van bloemen en planten werd enthousiast ontvangen door bezoekers.

Zomers aanbod
Seizoensproducten die specifiek bedoeld zijn voor balkon en terras kregen deze beurs traditiegetrouw de aandacht. Kopers werden verrast door de diversiteit aan kuipplanten, perkgoed, vaste planten en bloeiende heesters. Voor het eerst werd de zomerse handelsbeurs ook bezocht door kopers die geïnteresseerd waren in snijbloemen. Zij konden op een plein van ruim 300m2 terecht voor een aanbod wat tot en met oktober beschikbaar is. "Er zijn goede vervolgafspraken gemaakt en concrete deals gesloten", aldus Leon Haasbroek van FloraHolland Connect.

The Mystery World of Roses
Speciaal voor een selectieve groep kopers richtte FloraHolland tijdens de FloraHolland Summer Sale een `blackbox' in. Dit was een afgeschermd gedeelte waar kopers op uitnodiging meegenomen werden in de wereld van de roos. Aan de hand van voorbeeldschappen kregen zij de gelegenheid na te denken over het meest ideale rozenschap. Samen met retailspecialisten van FloraHolland gingen zij in discussie over het beschikbare assortiment voor retailketens, de schapindeling en bijvoorbeeld de prijsstelling.

Primeurs
Op de beurs was ook aandacht voor de digitale ontwikkelingen in de sierteeltsector. FloraHolland e-Trade, de virtuele marktplaats voor snijbloemen, introduceerde tijdens de beurs een nieuwe kopersmodule. Ook voor de gebruikers van PlantConnect.nl had FloraHolland een primeur. Met de nieuwe online catalogus wordt het vanaf 3 juni aanstaande nog eenvoudiger om beschikbaar aanbod te zoeken en vinden.

De eerstvolgende handelsbeurs is de FloraHolland Autumn Fair op 26, 27 en 28 augustus 2009. Tijdens de Autumn Fair staan boomkwekerijproducten, kamer- en tuinplanten voor het najaar centraal. De handelsbeurs vindt plaats in combinatie met Plantarium in Boskoop. Voor meer informatie over de FloraHolland Autumn Fair kunt u contact opnemen met Hanny Sperling, beurscoördinator, T 0297 39 42 70.