D66

vrijdag 29 mei 2009

D66 verwelkomt 15.000e lid!

D66 groeit, geheel tegen de trend bij andere politieke partijen in. Deze week meldt zich lid nummer 15.000, wat een groei van 20% betekent vanaf 1 januari. Alle nieuwe leden van D66 ontvangen een welkomstpakket maar Mevr. Samanthe van den Bergh in Delft kreeg bovendien bezoek van zowel de partijleider Alexander Pechtold, als de lijsttrekker voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, Sophie In 't Veld als de voorzitter Ingrid van Engelshoven. Die waren in het kader van de campagne allemaal in Delft met de D66-bus, die een kleine omweg maakte op weg naar een schaaktoernooi met TU-studenten.

Bekijk alle foto's >

'De steun voor D66 blijft groeien. Nog nooit heeft D66 zoveel betalende leden gehad als op dit moment. Vandaag kunnen wij het 15.000e lid verwelkomen. Op 1 januari 2008 waren dat er nog ongeveer 10.000. Een explosieve groei. Iedere week vinden zo'n 100 mensen de weg naar www.D66.nl/wordlid om op heel eenvoudige wijze ons te steunen, mee te doen of mee te denken. Door hun bijdrage kunnen wij ons duidelijke geluid laten klinken. Aldus Alexander Pechtold. "Het is interessant om te zien dat in de tijd van de vaak besproken 'groeiende kloof tussen burger en politiek', wij hier minder van lijken te merken. Ik vermoed zelf dat dit komt door dat we niet alleen maar boos en teleurgesteld zijn, maar juist positief en optimistisch. Dat trekt mensen aan. En natuurlijk hebben nieuwe leden bij ons direct een stem en vragen we hen mee te denken en mee te helpen."

Actieve en passieve leden vormen ook voor moderne politieke partijen een essentiële basis. Ingrid van Engelshoven: "D66 is een partij die niet geregeerd wordt door bobo's, maar waar de leden het uiteindelijk voor het zeggen hebben. Bij ons geldt 'one man, one vote". Onze leden kiezen onze lijsttrekker, stellen de lijst samen en bepalen ook wat er in ons programma komt. Vanaf dag 1 mag je daar over meebeslissen. Maar er zijn ook genoeg leden die niet actief willen deelnemen, maar alleen op de hoogte willen blijven of ons alleen maar met hun contributie willen steunen. Allen zijn van harte welkom en broodnodig. Zonder leden geen partij. Deze mijlpaal is geen eindpunt, maar slechts een tussenhalte op weg naar een nog grotere, bloeiende partij!"

In campagnetijden wordt pas echt duidelijk hoe belangrijk een levende partij organisatie is. Sophie in t Veld; De andere kandidaten, Alexander en ik, trekken nu door het land om overal ons pro-Europese geluid te laten horen. Het is iedere keer weer geweldig om te zien hoeveel D66-ers er op de been zijn om samen met ons het duidelijke Europa JA te laten horen. Zonder alle leden en vrijwilligers is een goede campagne niet mogelijk. Het sterkt mij dat er zo veel mensen een daadkrachtiger, duurzamer en democratischer Europa willen.