Gemeente Noordenveld

Nieuw-Roden krijgt strooiveld

Begraafplaats Nieuw-Roden krijgt strooiveld

Gepubliceerd op: 29 mei 2009

Landschapsbeheer Drenthe begint op 2 juni 2009 met de aanleg van een strooiveld voor as op de begraafplaats in Nieuw-Roden. Rondom het strooiveld komt een rand van zwerfstenen te liggen. Een vertegenwoordiger van Dorpsbelangen Nieuw-Roden legt op woensdag 3 juni tussen 08.00 - 09.00 uur de eerste zwerfsteen op zijn nieuwe plek.
In overleg met Dorpsbelangen Nieuw-Roden is gekozen voor een plek vlakbij de twee oude grafheuvels, aan de achterkant van de begraafplaats. Door de rand van zwerfstenen lijkt het strooiveld op de grafheuvels, waaronder een krans van stenen en een ingang liggen. Op het toekomstige strooiveld staan zes beuken en hulststruiken. De struiken worden verwijderd, maar de bomen blijven staan. Vlakbij het strooiveld komen een zitbank en een informatiepaneel te staan.

Opknapbeurt voor grafheuvels

Landschapsbeheer Drenthe gaat ook de beide grafheuvels opknappen. Deze grafheuvels, die waarschijnlijk in de vroege Bronstijd zijn aangelegd, zijn begroeid met bomen, waardoor hun bolle vorm nauwelijks meer opvalt. Een grafheuvel is van oorsprong onbegroeid en daarom gaat Landschapsbeheer Drenthe alle beplanting verwijderen. Het deel van het wandelpad, dat nu over een grafheuvel loopt, wordt afgesloten.