Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

De Verbinding nieuwe naam voor MFC Joubertstraat

29 mei 2009

Tijdens de feestelijke opening van het multifunctioneel centrum Joubertstraat op 28 mei is de nieuwe naam van het gebouw onthuld. Het gebouw gaat De Verbinding heten.

De naam, bedacht door buurtbewoonster Nanda Crucq uit Park de Meer, is gekozen uit 28 inzendingen. Samen met Freek Ossel, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam en portefeuillehouder Willem Paquay mocht zij de naam onthullen. Nanda Crucq: " De naam van het gebouw verwijst niet alleen naar een verbinding tussen verschillende culturen, mensen en de maatschappij, maar het gebouw zelf is ook duidelijk een verbinding tussen twee woonblokken."

Het nieuwe centrum in de Transvaalbuurt richt zich net name op arbeidsparticipatie en inburgering. Het re-integratiebureau Werktrajekt helpt mensen bij het vinden van werk en bij Taalwijzer kunt u terecht voor een inburgeringscursus. Verder zijn er twee migrantenorganisaties, de stichtingen Sociaal Cultureel Centrum Medelanders en Transvaal Informatie Sociaal Cultureel Centrum, in het gebouw gevestigd. Op de begane grond zijn twee gebeds- en ontmoetingsruimten met een eigen ingang, een voor de Turkse en een voor de Marokkaanse gemeenschap. Ook is er een computerlokaal voor de buurtbewoners. nandacrucq.jpg (58 Kb)