Politie Utrecht

Persberichten lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 29-05-2009

Bromfiets kwijt

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdag 28 mei de bestuurder en een passagier van een bromfiets bekeurd. Van de bromfiets werd afstand gedaan.

Omstreeks 22.30 uur zagen agenten op de Lekboulevard, nabij de Waterbiestunnel, een bromfiets rijden. De 15-jarige bestuurder uit Nieuwegein droeg geen helm en de bromfiets had geen kentekenplaat. Agenten wilden het tweetal laten stoppen, maar de bestuurder liet de passagier afstappen en ging ervan door. Via een park en voetgangersgebied, wist hij aan de agenten te ontkomen. De passagier, een eveneens 15-jongen uit Nieuwegein, werd wel aangehouden. Na onderzoek kwam uiteindelijk de bromfiets boven water en ook de bestuurder meldde zich. De bestuurder kreeg bekeuringen voor onder andere zonder helm en kentekenplaten rijden. Van de bromfiets deed hij afstand.

Fietser gewond

NIEUWEGEIN - Op de Barnsteendrift is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. Omstreeks 20.25 uur reed een 57-jarige automobilist uit Leidschendam op de Barnsteendrift uit de richting van de A.C. Verhoefweg. Van de parkeerplaats van de Kloosterdrift kwam een fietser (gegevens onbekend) aanrijden. De automobilist zag vanwege de laagstaande zon de fietser niet aankomen. Hij hoorde plotseling een tik en nam poolshoogte. Het bleek dat de auto de fietser had geraakt. De fietser kwam ten val en liep onbekend letsel op. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Aan de Passage zijn twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat twee meiden uit Utrecht en Vianen, van 15 en 16 jaar oud, bij een kledingwinkel waren aangehouden. Ze hadden in een winkel twee bikinis gestolen en in een andere winkel nog eens vijf kledingstukken. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar bekenden ze de diefstal. De ouders zijn in kennis gesteld.