Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 29-05-2009

Alcoholcontrole

VINKEVEEN Van donderdag 28 mei 18.00 uur tot vrijdag 29 mei omstreeks
01.00 uur heeft de politie op twee locaties in Vinkeveen alcoholcontroles gehouden. Zowel op de kruising Baambrugse Zuwe/Vinkenkade/Groenlandsekade als op de N201 afrit Herenweg werden in totaal 500 bestuurders gecontroleerd. Negen bestuurders werden aangehouden omdat het blaasapparaat aangaf dat ze teveel alcohol hadden gedronken. Uiteindelijk werd tegen acht personen proces-verbaal opgemaakt, één bleef onder de wettelijke limiet. Een 61-jarige man uit Almere was ondanks zijn rijverbod toch gaan rijden en werd voor de tweede keer aangehouden. Bijna alle bestuurders hadden ongeveer twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op.

Aangehouden voor bedreiging

BREUKELEN Op de Herenstraat heeft de politie donderdagmiddag 28 mei een 72-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een andere man had bedreigd met een hamer. Omstreeks 16.50 uur meldde een man uit Breukelen zich aan het politiebureau. Hij deed aangifte van bedreiging. Kort daarvoor was hij op de Herenstraat ter hoogte van de loswal bedreigd door een 72-jarige man. Die was boos omdat de man uit Breukelen al een paar dagen met zijn boot in het water lag. De 72-jarige was met een hamer achter de man uit Breukelen aan gekomen. De politie heeft de man aangehouden en verhoord. De zaak is in onderzoek.

Man valt vrouw lastig

WILNIS Op de Mijdrechtse Dwarsweg heeft een onbekende man een vrouw lastiggevallen. De politie kreeg omstreeks 20.55 uur de melding van de 19-jarige vrouw. Ze vertelde de politie te zijn beetgepakt door een man en agenten gingen direct ter plaatse. De vrouw vertelde dat ze kort daarvoor over de Mijdrechtse Dwarsweg (Vinkeveen naar Mijdrecht) was gefietst en dat een man op een bromfiets haar meerdere malen passeerde. Op de Mijdrechtse Dwarsweg ter hoogte van een benzinestation is de man naast de vrouw gaan rijden en heeft hij haar vastgepakt. De vrouw verweerde zich en riep naar de man. Daarop liet hij haar los en reed verder over de Industrieweg in de richting van Mijdrecht.

De politie heeft in de omgeving naar de man gezocht en schakelde ook Burgernet in. Dit leverde twee reacties op. De man is niet meer aangetroffen.