Politie Haaglanden

Verdachte steekpartij aangehouden

Zoetermeer, 29-05-2009 o De politie heeft een 17-jarige Wassenaarder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval en steekincident. Een 22-jarige Zoetermeerder raakte donderdag 19 maart gewond toen hij omstreeks 00.30 werd neergestoken.

De jongen was met twee vrienden op Station Palenstein toen de latere dader hen aansprak. De man vroeg de drie jongens om een sigaret. Toen de jongens aangaven dat zij deze niet hadden, ontstak de man in woede. Eén van de jongens was inmiddels met de Randstadrail vertrokken, de andere twee verlieten lopend het station. De man kwam hen echter op de fiets achterna. Op de Jan van Beierenlaan kwam het tot een schermutseling, waarbij de 22-jarige door de man in zijn rug werd gestoken. De dader ging er vervolgens, met de jas van het slachtoffer, op de fiets vandoor in onbekende richting. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een nacht op de intensive care doorbracht.

Intensief onderzoek
De recherche van Bureau Zoetermeer startte naar aanleiding van de zaak een onderzoek. Daarbij werd middels ter beschikking gekomen beveligingsbeelden van het incident de hulp van het publiek ingeroepen. Ook hield het rechecheteam een uitgebreid buurtonderzoek. De zaak verscheen in het regionale opsporingsprogamme Teamwest van RTVWest en ook in Opsporingsverzocht. Genoemde uitzendingen leverde wel enkele tips, maar niet voldoende informatie om een dader aan te houden. De zaak kwam in een stroomversnelling toen op dinsdag 5 april in Vlaardingen een beroving werd gepleegd waarbij onder andere de 17-jarige werd aangehouden. Uit het onderzoek naar de beroving in Vlaardingen kwam informatie naar voren waardoor de man in beeld kwam voor de overval in Zoetermeer. De verdachte zit nog in hechtenis.