Gemeente Langedijk


* Jury Gouden Piramide bezoekt Twuyverhoek

Jury Gouden Piramide bezoekt Twuyverhoek

29 mei 2009 -
De jury van de Gouden Piramide, een jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, bracht op woensdag 27 mei 2009 een bezoek aan Twuyverhoek.
Jury bezoekt Twuyverhoek Jury bezoekt Twuyverhoek De jury van de Gouden Piramide, een jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, bracht op woensdag 27 mei 2009 een bezoek aan Twuyverhoek.

De Langedijker woonwijk is één van de vijf genomineerden voor de prijs, die op zaterdag 28 november 2009 zal worden uitgereikt. In totaal waren er 45 landelijke projecten aangemeld.

De jury werd ontvangen en rondgeleid door wethouder Jaco Koolaard, die een toelichting gaf op het bijzondere planproces dat vooraf ging aan de realisatie. Namens de gemeente waren ook de betrokken projectleiders, architecten, ontwikkelaars, aannemers en een lid van de Pancrasser klankbordgroep aanwezig om tekst en uitleg te geven bij de 450 woningen én het onderscheidende stedenbouwkundig plan dat ze verbindt.

Op de foto kijkt de vader van een inwoner van Twuyverhoek nieuwsgierig toe hoe de jury de woning van zijn dochter passeert. Een uitgebreid verslag van het jurybezoek staat binnenkort in `Langedijk informeert'.