Politie Kennemerland

Overval op IJmuidense juwelier ROBIN in Opsporing Verzocht

IJmuiden, 29-05-2009

Overval op IJmuidense juwelier ROBIN in Opsporing Verzocht IJMUIDEN, 29 mei - Op 10 maart 2009 vond een brute overval plaats op juwelier ROBIN, gevestigd aan de Planetenweg in IJmuiden. Drie overvallers verschenen op klaarlichte dag, gewapend met messen en een vuurwapen, in de winkel. Met geweld werden diverse glazen vitrinekasten stukgeslagen. Hieruit werd vervolgens een flinke hoeveelheid sieraden ontvreemd. Ook werden sieraden meegenomen en horloges, die voor reparatie in de winkel lagen.

Van een in de zaak aanwezige klant werd een portemonnee afgepakt. Met een pinpas hieruit werd diezelfde dag in Amsterdam getracht geld op te nemen. Dit lukte niet omdat de pas inmiddels was geblokkeerd. De recherche is nog steeds met het onderzoek bezig en doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

Op dinsdag 2 juni a.s. zal in het AVRO tv-programma Opsporing Verzocht hieraan uitgebreid aandacht worden geschonken. Een dag later, op woensdag 3 juni, wordt deze zaak besproken in het programma Ter Plaatse van RTVNH. Beschikbare videobeelden met daarop de goed zichtbare daders van de overval zullen in beide programma's worden getoond. Van de mislukte transactie worden eveneens beelden getoond.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche in IJmuiden, telefonisch bereikbaar op nummer: 0900-8844 (lokaal tarief).